Adevarul despre marirea sanilor: se pot sparge? Si daca da, in ce conditii?

Tratamente spa corporale: combinatii terapeutice
13 iulie 2017
Tratamente care te pregatesc pentru plaja
13 iulie 2017

Adevarul despre marirea sanilor: se pot sparge? Si daca da, in ce conditii?

Saptamana aceasta continuam seria articolelor intitulate “Adevarul despre marirea sanilor” discutand despre riscurile augmentarii mamare cu implanturi siliconice. Exista o temere in randul pacientelor ca aceste implanturi s-ar putea sparge. Este acest risc unul real?

Nu. Implanturile nu se sparg! Ele sunt fabricate astfel incat au o induranta foarte ridicata. Totusi daca pacienta sufera un accident in care sunt fracturate cateva coaste, este posibil ca si implantul sa aiba de suferit. Gelul siliconic din interior este compact, nu curge si nu se disipa in tesuturi, astfel incat nu este niciun pericol in caz de fisurare a implanturilor. Sunt specialisti care afirma ca pentru o ruptura minima nici nu trebuie reintervenit, implantul putand ramane pe loc pt ca gelul este coeziv.

De regula, investigatiile paraclinice pot pune in evidenta o eventuala ruptura, caz in care, dupa parerea mea se impune o noua interventie chirurgicala de inlocuire. Implanturile sunt garantate de producator 10-20 de ani sau chiar pe viata.

Nimeni nu poate garanta insa forma sanilor, care poate suferi modificari in timp, astfel ca localizarea initiala a implanturilor nu mai corespunde necesitatilor estetice.

Voi continua discutia in articolul urmator. Pana atunci va stau la dispozitie pe forumul Care Zone, pe pagina de contact a adinaalberts.ro/carezone sau la telefon 021.316.12.13.

Suna Acum
Directie