Am 65 de ani iar mainile mele sunt scheletice si pline de pete. Ce se poate face pentru a intineri aspectul lor?

De ce avem par pe corp?
18 mai 2018
Am gleznele si gambele foarte subtiri. Se pot ingrosa in vreun fel?
23 mai 2018

Am 65 de ani iar mainile mele sunt scheletice si pline de pete. Ce se poate face pentru a intineri aspectul lor?

maini scheletice

maini scheletice

Am 65 de ani iar mainile mele sunt scheletice si pline de pete. Ce se poate face pentru a intineri aspectul lor?

Pentru a reface volumul normal al mainilor, este vorba de fata lor externa, se injecteaza fie acid hialuronic fie grasime proprie.

In cazul in care se opteaza pentru acid hialuronic, interventia este costisitoare pentru ca materialul costa destul de mult, iar cantitatea necesara de injectabil este de cateva fiole. Acidul hialuronic se resoarbe, deci dupa 6-12 luni procedura trebuie repetata si adaugat acid hialuronic pentru refacerea corecta a volumelor la nivelul fetelor dorsale ale mainiilor.

Daca se decide ca injectarea de grasime este metoda cea mai potrivita, atunci grasimea se va recolta, de regula, de la nivelul abdomenului, se va prelucra si se va injecta la nivelul fiecarui spatiu intermetacarpian. De mentionat ca 40-50% din grasimea injectata se va resorbi, deci este nevoie de cel putin inca o interventie la 6-12 luni de la prima. Dupa obtinerea rezultatului dorit, acesta va fi definitiv!

In cazul in care pacienta este fumatoare, injectarea de grasime nu are rezultatele scontate pentru ca nicotina produce vasoconstrictie, adica inchide vasele de sange, si astfel, la grasimea transplantata nu ajunge suficient oxigen , aceasta se distruge si va fi eliminata de catre organism.

Deci in cazul fumatoarelor se va utiliza doar acidul hialuronic, care nu este tesut viu si deci nu are nevoie de oxigenare.

In ceea ce priveste petele, daca hidratati corect mainile, zilnic, daca puneti manusi de plastic dupa ce ati aplicat o masca speciala pentru maini, daca masati saptamanal mainile cu peelinguri speciale din acizi de fructe ( sau pur si simplu va faceti masaj cu zeama de lamaie), daca feriti mainile de expunerea exagerata la soare, atunci petele de varsta vor intarzia sa apara. Daca acestea au aparut deja, aplicati toate cele de mai sus, iar suplimenatar, pe perioada iernii, folositi conform instructiunilor de folosire, o crema de depigmentare preparata dupa retete magistrale, creme pe care le puteti gasi in clinicile de specialitate. Atentie, pe toata perioada utilizarii cremelor de depigmentare, nu trebuie sa expuneti mainile la soare, pentru ca petele se vor agrava.

In ultima instanta, daca se doreste o varianta mai rapida de rezolvare, se poate face peeling chimic sau laser, petele sunt indepartate dar toate metodele de prevenire ale reaparitiei lor, precum si cele de ingrijire ale mainilor descrise mai sus, trebuiesc aplicate ulterior.

Suna Acum
Directie