cum scapam de foliculita
Cum scapam de foliculita de pe picioare?
7 mai 2018
Dupa operatia de implant mamar mi-a aparut un nodul la un san. Ce trebuie sa fac?
12 mai 2018

Am gaurile de cercei de la urechi, rupte. Cum se pot repara?

Am gaurile de cercei de la urechi, rupte. Cum se pot repara?

Tesutul de la nivelul lobului urechii este destul de fragil. In schimb moda actuala ne indeamna sa purtam cercei de dimensiuni…monstruoase.  Din pacare unele doamne si domnisoare se conformeaza si ajung sa isi traumatizeze serios aceasta zona.

In primul rand, daca va confruntati cu o asemenea problema, dar si daca nu ati ajuns inca pana aici, este bine sa renuntati pt totdeauna la cerceii mari si grei!

Ca si metoda de reparare, evident trebuie intervenit chirurgical. Nu este o interventie de mare anvergura, in schimb este foarte migaloasa, tesuturile trebuie aproximate si suturate corect astfel incat sutura sa fie rezistenta si estetica.

Timp de 6 luni dupa reparatia chirurgicala nu este permis sa utilizati niciun cercel in gaura respectiva. Va puteti pune cercei de tipul clipsurilor daca situatia o cere imperios.

Dupa 6 luni, puteti folosi doar cercei foarte usori.

De mentionat este faptul ca suturile care se practica pentru repararea gaurilor de cercei care s-au rupt, sunt foarte fragile si recidivele sunt frecvente.

Pregatiti-va psihic si pentru o noua interventie in cazul in care prima nu a reusit; in cea de-a doua operatie medicul dvs va va propune o micsorare a lobulului, eliminand astfel partea de tesut care este prea subtire si fragila.

Costurile interventiei chirurgicale initiale variaza de la 300 la 700 de euro. Pentru operarare unei recidive, costurile sunt mai mari, in jur de 1000 de euro.

Interventia se face cu anestezie locala si nu necesita spitalizare. Firele de sutura se suprima la 14 zile postoperator.

Suna Acum
Directie