maini scheletice
Am 65 de ani iar mainile mele sunt scheletice si pline de pete. Ce se poate face pentru a intineri aspectul lor?
21 mai 2018
Augmentare punctului G
25 mai 2018

Am gleznele si gambele foarte subtiri. Se pot ingrosa in vreun fel?

glezne si gambe subtiri

Am gleznele si gambele foarte subtiri. Se pot ingrosa in vreun fel?

Orice segment al corpului poate fi “ingrosat” prin 3 metode clasice:

  1. transfer de grasime proprie
  2. utilizarea unor implanturi siliconice specifice
  3. utilizarea unor produse injectabile care aduc volum ( acid hialuronic, silicon in micropicatura)

Daca exista zone corporale cu grasime in exces care sa poata fi recoltata si trasferata la nivelul gambelor si a gleznelor, atunci aceasta metoda este prima optiune. Transferul de grasime este o operatie care se face sub anestezie generala, spitalizarea este de cateva ore. Din volumul initial transferat, aproximativ 30-50% din grasime se va resorbi in primele 2-4 luni postoperator. De aceea, aproape intotdeauna, este nevoie de minim o alta interventie, identica, la interval de 6 luni de la prima.

Rezultatul obtinut este definitiv, foarte frumos, foarte natural.

Daca nu exista grasime de recoltat, se analizeaza oportunitatea introducerii unui implant siliconic. La nivelul gambelor acest procedeu este posibil, la nivelul gleznelor, nu!

Implantul siliconic gambier este introdus printr-o incizie care este pozitionata in spatele genunchiului ( zona poplitee) exact acolo unde exista un rid natural- de aceea va fi invizibila dupa ce s-a vindecat total.

Operatia se desfasoara sub anestezie generala si necesita o perioada de vindecare speciala, cu reguli stricte care trebuiesc respectate intocmai pt a obtine rezulatele scontate. Timp de 6 luni nu este voie sa se poarte tocuri!

Operatia coasta 2500 de euro si rezultatele sunt definitive si reversibile.

Injectarea de acid hialuronic este o manevra simpla, cu rezultate “pe loc”, fara riscuri, doar ca materialul de injectat este scump. Prin urmare costurile vor fi ridicate, cateva mii de euro pe interventie. Acidul hialuronic se resoarbe in timp, astfel ca, anual, trebuie facuta o “revizie” si adaugat acid hialuronic pentru a pastra rezultatele optime. Deci metoda nu da rezultate definitive.

Tehnica de volumizare prin injectarea de silicon in micropicatura se aplica gradual, lunar cate o injectare, minim 6 injectari. Se utilizeaza putin material, este o manopera mai laborioasa, pe sedinta costul este in jur de 300 de euro. Rezultatul este in final definitiv si ireversibil, adica, daca se va dori vreodata revenirea la vechiul contur, acest lucru nu mai este posibil.

Tehnica nu are riscuri, volumul obtinut fiind bazat pe tesutul pe care organismul il “fabrica” in jurul fiecarei microparticule de silicon.

Suna Acum
Directie