Anti-celulita


Termenul de "celulita", impropriu folosit, descrie depozitele organizate de grasime situate sub tegument care creeaza aspectul de "coaja de portocala" al acestuia. Celulita rezulta din combinatia tesut gras - retentie de apa. Apare la femei, dupa perioda de adolescenta in 90% de cazuri, odata cu schimbarile hormonale care survin, dar este mai evidenta dupa varsta de 30 de ani. Extrem de rar apare si la barbati. Cel mai adesea ariile cu celulita sunt reprezentate de coapse, fese, abdomen, precum si alte arii in care cantitati mari de grasime se afla situate sub tegument.

Care Zone va ofera cele mai noi informatii despre tratamentele anticelulitice si posibilitatea de a beneficia de cele mai eficiente metode de combatere a acesteia. Va oferim doar tratamente care si-au dovedit eficienta in clinicile din intreaga lume.

Care Zone va recomanda si va ofera Endermologia ca metoda primara de tratament anticelulitic. Aceasta tehnica a fost descoperita in Franta, cu aproximativ 20 de ani in urma si a fost prima metoda de combatere a celulitei aprobata de Administratia Americana "Food and Drug".

Endermologia esta o tehnica patentata care implica un dispozitiv mecanic cu doua role si prezenta unei vacuum reglabil aplicat de piele. 

Aceasta metoda nechirurgicala si neinvaziva produce un masaj profund al testului adipos subcutanat, prin miscarea acestor role pe piele si creeaza o suctiune controlata si cuantificabila.

Se obtine astfel si o crestere a circulatiei sanguine si limfatice cu 200%, scazand retentia lichidiana si de toxine.

Pentru a combate celulita trebuie actionat asupra urmatorilor factori fiziologici, lucru de care puteti beneficia in Care Zone, prin intermediul Endermologiei:

 • Cresterea circulatiei sanguine si limfatice
 • Reducerea tesutului de conexiune
 • Imbunatatirea metabolismului grasimilor
 • Stimularea producerii de colagen
 • Exfolierea tegumentului

Este necesar un numar de sedinte, la intervale regulate si rezultatele vor fi evidente. Celulita se va diminua vizibil, iar tonusul pielii si aspectul ei vor fi imbunatatite.

In clinica noastra Endermologia este asociata unor alte tratamente pentru a obtine rezultate cat mai bune in lupta contra celulitei. Acestea sunt lipolizamasajul suedez tonifiant, impachetari la cald sau la recereflexoterapia si aromaterapiasauna uscatafitness-ul etc. Combinatiile de tratament sunt personalizate functie de gravitatea celulitei si de caracteristicile fiecarei paciente in parte (greutate, varsta, inaltime, etc.). La indicatia specialistilor nostri, tratamentul celulitei se poate asocia si cu proceduri chirurgicale (lipoaspiratielifting de coapseabdominoplastie etc.) astfel incat rezultatele finale sa fie optime.

Celulita are 4 grade de gravitate, gradul 4, cel mai grav fiind practic foarte greu de tratat. Prin metode nemedicale se poate obtine o regresie importanta a gravitatii celulitei, de la gradul 4 la 3 sau chiar la 2, ceea ce reprezinta o victorie reala! De cele mai multe ori pacientele prezinta o combinatie de diferite grade de celulita pe diferitele segmente ale corpului.  Initial celulita apare mai ales pe fata posterioara a coapselor, zona care “sufera”  cel mai mult de ”lipsa” de vascularizatie si oxigenare datorita pozitiei sezande caracteristica specie umane. Ulterior pe masura ce inaintam in varsta celulita se extinde si pe alte zone cum ar fi abdomen, fese, brate, etc.

Curele de tratament trebuie sustinute lunar cu sedinte de intretinere, una sau doua, astfel incat rezultatele sa se mentina in timp.

Intrebari frecvente

De ce endermologie? Functioneaza intr-adevar?

Este o tehnologie care a fost inventata in urma cu aproximativ 20 de ani, in Franta. S-a extins in ultimii ani in toata lumea, fiind considerata la ora actuala singura metoda de tratament impotriva celulitei cu rezultate reale.

Cat dureaza o sedinta de tratament anti-celulita?

O sedinta dureaza aproximativ 35 de minute. Se practica un masaj general al corpului, rezultand o stimulare a circulatiei intregului corp, cu eliminarea toxinelor si excesului de fluide. Accentul se pune pe zona cu probleme. Se trateaza o singura zona, de exemplu coapsele cu fesele sau abdomenul si talia, sau bratele.

Este tratamentul anti-celulita dureros?

Nu. Pielea poate reactiona la tratament prin inrosire sau usor edem. Acestea dispar in cateva ore, in unele cazuri in cateva minute. Daca intensitatea tratamentului este foarte mare sau pielea foarte sensibila aceste efecte pot persista cateva zile.

Ce senzatie apare dupa tratamentul anti-celulita?

Multi clienti raporteaza ca simt o relaxare totala urmata la catva timp de o crestere a nivelului de energie. Atat sistemul limfatic, cat si cel sanguin sunt stimulate si vor elimina toxinele si excesul de apa. Este necesar ca pe durata intregului tratament sa consumati cel putin 2 litrii de apa pe zi, pentru a inlocui pierderile lichidiene.

De ce este necesara purtarea costumului de tratament anti-celulita?

Costumul permite o mai usoara manevrabilitate a dispozitivului manual pe corp, asigurand totodata si igiena optima.

Cate sedinte de tratament anti-celulita sunt necesare pentru ca primele rezultate sa fie vizibile?

Primele rezultate sunt vizibile dupa 8-10 sedinte. Este recomandat un numar de cel putin 15 sedinte pentru un rezultat optim, de doua ori pe saptamana. Mai mult de 2 sedinte pe saptamana nu vor grabi aparitia rezultatelor si nici nu le vor imbunatati. Aceste sedinte reprezinta un tratament complet. 

Dupa incheierea tratamentului recomandam sedinta lunara de intretinere, uneori de doua ori pe luna. Combinatiile de tratamente sunt binevenite in cazul formelor mai grave de celulita. O sedinta de terapie complexa dureaza aproximativ 2 ore. O cura completa de tratament dureaza 2 sau 3 luni.

Rezultatul tratamentului anti-celulita este definitiv?

Tratamentul nu inlatura celulita in totalitate, decat daca aceasta este in stadiul I. Celulita aflata in stadii mai mari se poate reduce considerabil, uneori disparand si aceasta daca nu este foarte “veche”. Regimul de viata si alimentatie, medicatia hormonala, stress-ul si exercitiile fizice sunt factori care influenteaza rezultatul tratamentului. 

Cu cat sedintele de intretinerea sunt practicate pe perioade mai lungi cu atat rezultatele sunt mai bune. Urmand tratamentul anti-celulitic complex este posibil sa arati la 45 de ani mult mai bine ca la 35.

Este posibil ca tratamentul anti-celulita sa produca si scaderea in greutate?

Nu. Nu exista o relatie dovedita intre acest tratament si pierderea in greutate. Recomandam sa urmati o dieta alimentara in timpul tratamentului, precum si un program de exercitii fizice pentru a imbunatati rezultatele.

Tratamentul are efect asupra pielii?

Da. Pielea isi improspateaza culoarea si textura, devine mai revigorata si mai neteda datorita peeling-ului care se produce in timpul tratamentelor. Dispare, de asemenea si senzatia de "picioare grele" datorita scaderii retentiei de lichide in periferie.

Aceste tratamente sunt contraindicate in afectiunile pielii ca psoriasis, fragilitate capilara mare, diverse infectii etc.

Endermologia si lipoaspiratia

Endermologia este recomandata de numerosi chirurgi plasticieni ca tratament adjuvant interventiilor de lipoaspiratie, atat preoperator avand ca efect mobilizarea tesutului adipos facand mai usoara aspiratia acestuia, cat si postoperator grabind stabilizarea rezultatelor.

Endermologia mai are si alte aplicatii in chirurgia plastica:

 • modelarea cicatricilor imature
 • masaj anticontractura capsulara, acest fenomen fiind o complicatie a interventiilor de marire de sani cu implanturi
 • lifting facial nechirurgical
 • drenaj limfatic
 • imbunatatirea elasticitatii pielii
 • prevenirea aparitiei varicelor

Puteti scapa de celulita nedorita, apeland la serviciile specializate ale centrului Care Zone.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Suna Acum
Directie