Augmentarea punctului G

Femeile pot ajunge la orgasm prin stimularea clitorisului, a vaginului sau a punctului G. "Punctul G" este denumirea unei zone erogene din interiorul vaginului. Se numeste "G" dupa numele lui Ernest Grafenberg, cel care a descris aceasta zona. In momentul in care aceasta zona este stimulata se produce orgasmul care la unele femei este insotit de expulsia unui lichid .

Punctul G este situat pe fata anterioara a vaginului, sub simfiza pubiana, la aproximativ 5-6 cm de orificiul extern, si este reprezentat de o zona de tesut cu striatii, foarte bogat vascularizat si inervat. Dimensiunea acestuia poate diferi de la o femeie la alta si uneori nu poate fi localizat usor. In general este de aproximativ 2-3 cm in diametru.
Deoarece se afla in acea portiune a vaginului care este convexa si greu accesibila, medicii esteticieni si-au imaginat si au patentat o tehnica de augmentare a punctului G. Aceasta consta in injectarea unor produse ocupatoate de volum, de genul acidului hialuronic, la acest nivel astfel incat sa se obtina o expunere crescuta a acestuia in timpul actului sexual.

Se pare ca este una dintre cele mai eficiente metode de tratare a frigiditatii.

Interventia se face cu anestezie locala, dureaza 20-30 minute, pacienta pleaca imediat acasa, si rezultatul se poate proba in 3-5 zile. Interventia trebuie repetata la un interval de 9-12 luni. Acelasi lucru se poate face folosind grasimea proprie prin microlipofiling.

Indicatia medicului este de a se face intr-o prima faza augmentarea punctului G cu un produs resorbabil si apoi, daca pacienta este multumita de rezultat, sa se utilizeze grasime proprie.

Intrebari frecvente
Cat dureaza vindecarea dupa augmentarea punctului G?

Vindecarea totala dureaza 3 zile, timp in care preparatul este destul de maleabil si poate migra intr-o zona nedorita. Local nu apare niciun fel de simptomatologie cu exceptia unei posibile mici sangerari care dispare in mai putin de 30 minute. La cat timp de la augmentarea punctului G poate fi reluata viata sexuala?

Desi local nu apare durere, este bine ca sa fie respectata perioada de 3 zile de repaus sexual pentru a reduce la minim riscul migrarii produsului. De asemenea injectarea de produse inlocuitoare de volum se asociaza de obicei cu o inflamatie locala, de diferite grade, care dispare complet in 3-4 zile.
Este augmentarea punctului G o interventie dureroasa?

Interventia se poate face fara anestezie sau cu o usoara anestezie locala.
Care sunt riscurile augmentari punctului G?

Riscurile sunt reprezentate de sangerare abundenta de aceea imediat postoperator este nevoie de a se insera in vagin un pansament steril care se lasa pe loc 2-3 ore. Migrarea materialului amintita mai inainte, reprezinta un risc real. Daca acest lucru se intampla, atunci rezultatele interventiei vor fi nesatisfacatoare si va trebui refacuta injectarea cu o doza si mai mare de produs.
Cat timp dureaza efectul augmentarii punctului G?

Efectul se pastreaza aproximativ 9-10 luni, dupa care trebuie refacuta injectarea. In cazul in care se decide injectare de grasime proprie atunci efectele sunt de mai lunga durata dupa 2-3 tratamente.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie