Blog Article

Daca vrei sa slabesti mai usor renunta la CEAPA!

Si trebuie sa introduci in alimentatia zilnica, feniculul!

In ciuda freneziei mondiale cu care este consumata aceasta leguma care se bucura de o popularitate mult prea mare, pe nedrept dupa parerea mea, ceapa poate face si rau, mai ales celor care dezvolta intoleranta datorita unui consum exagerat, celor care doresc sa slabeasca, precum si celor cu probleme gastrice sau biliare.
Ca sa nu mai mentionam mirosul neplacut pe care il emana o persoana care tocmai a consumat ceapa cruda, sau aroma pestilentiala cu care ne “innobilam” locuinta atunci cand gatim cu ceapa. Mama Natura nu da chixuri. Daca o leguma poate sa miroasa in acest mod neplacut, de ce ne ambitionam cu totii sa o ridicam la statut de antidot universal?! Cum poate sa faca bine ceva care, doar mirosindu-l, iti declanseaza o repulsie imediata?!Organismul stie ce este bine si ce este rau pt el. Ganditi-va la femeia insarcinata care, spontan, stopeaza brusc consumul de orice ar putea fi toxic pentru fat: cafea, carne, etc, sau nu mai poate sa suporte parfumuri, fum de tigara, etc.
Deci, stimati cititori, nu va chinuiti sa mancati ceapa daca nu va place, doar pentru ca ati citit undeva ca ceapa este buna la toate!
Ceapa irita tractul digestiv. Cei care au sensibilitati gastrice ar trebui sa evite consumul de ceapa. Favorizeaza si agraveaza gastrita, ulcerul sau refluxul gastroesofagian.
Ceapa creste mult pofta de mancare. Nu este o noutate pentru nimeni, stim cu totii ca atunci cand mancam ceapa cruda, senzatia de foame acuta apare foarte repede, din nou.
Deci ar trebui exclusa complet din orice dieta de slabit.

Ceapa contine seleniu care este toxic daca se consuma mai mult de 500 mcg/zi. O ceapa de 100 de grame, contine 800 mcg de seleniu. Fragilitatea unghiilor, ametelile, greata si gustul de metal in gura, caderea parului pot fi semne ca exista prea mult seleniu in organism.

Atentie, ceapa, prin vasodilatatia pe care o creeaza, poate scadea tensiune arteriala, astfel ca persoanele cu tensiune mica se vor resimti dupa consumul de ceapa.
Recomandarea mea este sa introduceti in alimentatia dvs feniculul, si sa-l consumati in acelasi mod in care ati fi consumat ceapa, adica in salate, in tocanite, ciorbe, etc.
Feniculul are o aroma minunata. Feniculul inhiba pofta de mancare. De asemenea scade colesterolul, scade tensiunea arteriala, este antimicrobian, antiinflamator, protejeaza si vindeca mucosa intestinala, este antiflatulent, combate obezitatea si este un foarte puternic antioxidant.
In cateva cuvinte, feniculul are toate beneficiile cepei si nu are aproape niciunul dintre dezavantajele acesteia.