Onicomicoza infectia unghiilor cu fungi
Cum putem sa tratam si apoi sa prevenim reaparitia micozelor unghiilor de la picioare
2 martie 2018
Sarcina si….. medicina estetica
16 martie 2018

Cauze nebănuite ale celulitei

tratamentele anticelulitice

tratamentele anticelulitice

Celulita, grea povară! Odată cu venirea primăverii îngrijorarea prinde contur pe buzele a mii de femei într-un singur cuvânt- celulita. Este afecţiunea care ne sperie pe multe dintre noi, iar adesea cremele par să nu mai facă faţă în lupta cu „duşmanul”.

Iata mai jos câteva cauze mai puţin vehiculate de specialişti, care, odata indepartate, lupta cu celulita este mai facila.

Medicaţia hormonală reprezentată de contraceptivele orale folosite de sute de mii de femei din întreaga lume este un factor favorizant important în apariţia şi „hrănirea” celulitei. Estrogenii din pilule modifică dispoziţia ţesutului gras din hipoderm, favorizând aspectul de coajă de portocală.

Deşi pare greu de crezut, şi viaţa sexuală dezechilibrată „ajută” la asediul celulitei. O viaţă sexuală regulată şi satisfăcătoare produce descărcări hormonale benefice care intensifică circulaţia sângelui cu rol important în eliminarea celulitei. Dezechilibrele sexuale, însă, atrag retenţii nocive în celulele ţesutului adipos.

Dacă pe lângă toate acestea, sunteţi împătimita tutunului, atunci şansele de a experimenta atacul celulitei mai devreme sau mai târziu sunt mari. Explicaţia este simplă- fumul inhalat prin fumat încetineşte circulaţia sângelui şi astfel acumulări toxice din interiorul celulei nu sunt „şterse” ci rămân acolo pentru a da aspectul urât al celulitei.

Lista neagră a factorilor care duc la apariţia celulitei se continuă cu maladia secolului nostru-stresul. Ritmul de viaţă alert, alimentaţia dezechilibrată şi folosirea unor cantităţi mari de cafea, ceai negru şi energizante cauzează „intoxicarea” celulelor devenind astfel bombe pentru frumuseţea pielii noastre. În plus, de câte ori seara nu aţi cedat în faţa stresului acumulat peste zi şi v-aţi alinat în faţa televizorului cu o porţie zdravănă de ciocolată în loc să vă consumaţi acumularea nervoasă în sala de sport? Cu un asemenea comportament nu faceţi decât să menţineţi starea „bolnavă” a pielii.

CareZone va ofera cele mai noi informatii despre tratamentele anticelulitice si posibilitatea de a beneficia de cele mai eficiente metode de combatere a acesteia.

Suna Acum
Directie