Glezne Lipoaspiratie
Cum putem sa avem gleznele mai subtiri
27 februarie 2018
Onicomicoza infectia unghiilor cu fungi
Cum putem sa tratam si apoi sa prevenim reaparitia micozelor unghiilor de la picioare
2 martie 2018

Ce putem face pentru a preveni aparitia monturilor

cum prevenim aparitia monturilor

cum prevenim aparitia monturilor

Monturile apar datorita deformarii articulatiilor de la nivelul halucelui si acestea devin deviate catre celelalte degete.

Din pacate, purtarea pantofilor la moda atrage dupa sine aparitia acestor deformari, mai puternice sau mai estompate, cu atat mai mult cu cat exista si o predispozitie genetica sau o sensibilitate aparte la acest nivel.

Imi amintesc ca am fost surprinsa, cu ani in urma, cand am facut o excursie in Bali, sa constat ca bastinasii aveau degetele de la picioare perfect drepte, chiar putin departate intre ele, exact asa cum sunt degetelele unui bebelus imediat la nastere, pentru ca acolo singurul tip de incaltaminte este slapul.

Ce putem face?

Simplu, aruncam toti pantofii ascutiti in varf si purtam doar incaltaminte confortabila. Utopic, nu e asa? Mai ales ca pantofii lati nu sunt la moda, nu au fost vreodata si nici nu cred ca vor fi curand. De altfel, monturile apar mai ales la femei si sunt rarisime la barbati, tocmai din aceasta cauza.

Exista totusi un tertip, si anume, in fiecare seara, dupa ce v-ati descaltat, purtati despartitoarele acelea din plastic/silicon care sunt utilizate la pedichiura atunci cand se dau unghiile cu oja. Veti constata ca sunt incomode si ca nu puteti sa le purtati mai mult de cateva minute la inceput. Perseverati! In scurt timp veti ajunge sa le suportati 15-20 de minute si apoi chiar cate 1 ora in fiecare seara. Exista despartitoare de acestea care sunt montate pe slapi. Procurati-va asa ceva daca ati constatat ca degetele dvs au inceput sa se deformeze. Si incepeti sa le purtati, nu asteptati aparitia monturilor.

Daca deformarile sunt mai grave, adresati-va unui medic ortoped care va va propune sa purtati o orteza medicinala speciala pentru astfel de probleme.

 Adina Alberts CareZone

Suna Acum
Directie