Cele mai eficiente metode de prevenire si tratare a vaselor sparte (telangiectazii)

Cum prevenim lasarea sprancenelor
12 februarie 2018
Vergeturi dupa nastere
19 februarie 2018

Cele mai eficiente metode de prevenire si tratare a vaselor sparte (telangiectazii)

Vasele sparte pot aparea la orice nivel, dar mai frecvent apar pe picioare dupa o anumita varsta sau dupa sarcina, in general atunci cand membrele inferioare sunt supuse unui efort crescut in ceea ce priveste masa corporala in exces pe care trebuie sa o sustina, ortostatismul prelungit, circulatia venoasa deficitara.

Exista persoane cu o predispozitie genetica la aparitia acestor vase sparte, si ele vor aparea si in lipsa factorilor declansatori descrisi mai sus.

Ce este de facut pentru a preveni aparitia acestora?
Sa ne pastram greutatea corporala in limitele normalitatii.

  1. Sa evitam statul in picioare prelungit. Daca activitatea noastra zilnica implica ortostatism prelungit, sa folosm ciorapii medicinali.
  2. Masaje manuale saptamanale sunt mai mult decat benefice pentru pastrarea si refacerea elasticitatii pielii la nivelul gambelor si coapselor.
  3. Puteti sa va procurati din comert aparat de masaj cu vacuum, si sa-l folositi de 2-3 ori pe saptamana
  4. Ori de cate ori aveti ocazia, ridicat picioarele la orizontala, sau chiar mai sus de orizontala, pentru o dezinfiltrare rapida a acestora. Aceasta manevrea simpla este cel mai simplu si rapid mod de drenaj limfatic, la indemana oricui.
  5. Mersul pe bicicleta face minuni in prevenirea problemelor de deficit de intoarcere venoasa. Orice forma de sport este benefica de altfel, cu exceptia celor statice gen ridicarea greutatilor.
  6. Utilizarea frecventa a cremelor cu efect decongestionant.

Pentru tratarea acestor vase sparte avem la indemana urmatoarele metode:

  1. Injectarea acestora cu o solutie care va distruge vasul spart, si zona se va curata de la sine in 2-3 saptamani. Rezultatul este definitiv. Este o metoda relativ simpla, fara niciun risc, se practica fara anestezie si fara spitalizare. Costa 120 de euro pe fiola, o fiola poate trata aproximativ 10-15 vase sparte.
  2. Laser terapia specializata pe aceasta problema. Rezultate foarte bune, zona este tratata rapid si definitiv. Costul este de 300 de euro pe ora.
Suna Acum
Directie