Masaj facial

Prospetime si intretinere.

Din punct de vedere anatomic pielea (organul cutanat) se defineste astfel: invelis membranos, conjunctivo- epitelialo-grasos ce acopera intreaga suprafata a corpului si se continua cu semimucoasele si mucoasele cavitatilor naturale.
Suprafata totala este de 1,5-1,8 m² si cantareste 11-18 kg; este cel mai voluminos organ al corpului uman. Grosimea este variabila de la 0,2 mm (pleoape, preput) la 4-5 mm (palma, talpa).

Pielea prezinta:

  • pliuri sau cute adanci - inghinal, submamar, interfesier
  • santuri fine - cadrilajul normal al pielii
  • dermatoglife - santurile de pe zonele palmare si plantare ce delimiteaza crestele papilare, amprentele care sunt unice pentru fiecare fiinta umana.
  • porii - depresiuni infundibulare ce corespund orificiilor pilosebacee sau glandelor sudoripare

Tegumentul fetei este subtire si are “dezavantajul” major ca este expus in permanenta tuturor factorilor de mediu extern. De asemenea, la femei, pielea fetei este lipsita in mod fiziologic de par, deci fara  protectie impotriva frigului, deshidratarii, UV, etc Sunt necesare tehnici speciale de ingrijire faciala, astfel incat trecerea anilor sa fie cat mai putin evidenta la acest nivel.

Masajul facial are rolul de a creste vascularizatia la nivelul stratului mediu si profund al pielii, vascularizatie care creste aportul de oxigen si indeparteaza toxinele care se acumuleaza in piele. Vascularizatia pielii de la nivelul fetei este in mod fiziologic extrem de abundenta, extremitatea cefalica fiind segmentul cel mai bine vascularizat al organismului uman.

Masajul facial actioneaza si asupra muschilor fetei si poate fi tonifiant sau relaxant. Prin miscari de masaj circulare in jurul orbitelor si a gurii sunt accesati muschii orbitali respectivi. Pentru restul musculaturii faciale sunt preferate miscarile ascendente astfel incat sa se produca o prevenire a ptozei fiziologice caracteristica varstei inaintate.

Rolul masajului este si acela de a stimula productia de colagen tanar si de a stimula productia de fibre in general, care fac parte in mod normal din constitutia pielii; este pastrata astfel pentru mai mult timp elasticitatea pielii si turgorul normal al acesteia. De mentionat ca un masaj mai energic este indicat doar in cazul pacientelor la care hipodermul este bine reprezentat (adica exista suficienta grasime sub piele). Daca fata este lipsita de suportul gras, masajul intens produce o accentuare a acestei lipse, producandscheletizarea fetei. 

Masajul reprezinta de asemenea cel mai bun mecanism de “introducere” a agentilor de hidratare, descuamare, vitaminizare, purificare, etc la nivelul pielii.

Sedintele de tratament sunt saptamanale sau bilunare, se fac cu produse profesionale sau medicale de catre terapeuti antrenati in acest sens.

De obicei sunt necesare cure de 10- 15 sedinte facute ritmic pentru a obtine rezultatele scontate.

Acesta se poate asocia cu alte tipuri de terapii faciale: aplicarea de masti cosmetice, drenajul limfatic,peeling-uri chimiceinjectabile cu diverse roluri, tratamentul ridurilor cu toxina botulinica sau injectabile de volum, proceduri chirurgicale, etc.

Particularitatile tegumentului in raport cu varsta

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Faciale