Tonifiere

Cele mai bune metode de crestere a elasticitatii pielii.

Tonifiere pielii imbatranite se poate face prin mai multe metode dintre care cea mai eficienta este cea chirurgical( blefaroplastia, litingul facial, total sau partial). Metodele nechirurgicale cu efecte temporare si partiale sunt:

Masaj endermologic

Masajul endermologic are rolul de a creste vascularizatia la nivelul straturilor pielii si de a produce intensificarea metabolismului celular local. Este astfel crescuta productia de colagen si fibre elastice. Acest tip de masaj este un vehicul  eficient pentru a introduce diferiti agenti hranitori, antioxidanti, vitaminizanti, hidratanti la nivelul dermului profund.

Crestrea sintezei de fibre elastice va duce la tonifierea pielii si cresterea turgorului local al acestei. Aceasta tehnica de masaj se aplica cu succes la persoanele la care stratul de grasime subiacent pielii este normal dezvoltat. Daca aceasta conditie nu este indeplinita atunci trebuie sa ne abtinem de la masaj si sa aplicam o alta tehnica.

Laser terapie

Laser terapia trateaza aceasta afectiune prin actiunea directa pe care o are fasciculul luminos asupra constrictiei fibrelor de colagen din grasimea dermului. Anumite lungimi de unda determina scurtarea acestora prin incalzire si produce o tonifiere vizibila la suprafata pielii.

Substante ocupatoare de volum

Introducerea anumitor substante ocupatoare de volum, filleri, in grosimea dermului sau in hipoderm este o alta metoda de a tonifia pielea de deasupra. Pot fi introduse produse cu efecte temporar sau cu efect definitiv, din a 2-a categorie facat parte si grasimea proprie (dupa mai multe injectari). 

Produsele definitive, sintetizate in laborator, sunt folosite in cazul pacientilor cu lipodistrofii importante , pacienti la care nu exista zone din care sa se poata recolta grasimea. Tehnica cea mai moderna de injectare a grasimii proprii, indiferent de zona de tratat, se numeste microlipofiling.

Mezoterapie

Mezoterapia este o metoda de tratament care se face cu ace minuscule si consta in injectarea de substante cu rol hidratant, purifiant, vitaminizant, curativ, etc, la nivelul dermului. Rezultatele apar dupa mai multe sedinte de tratament, in functie de afectiune.

Microlipofilling-ul este o tehnica chirurgicala prin care se realizeaza un transfer de grasime dintr-o zona excedentara in tesut gras intr-o alta zona unde exista un minus de volum.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Faciale