Corectia labiilor mici si mari

Corectia labiilor mici care sunt dezvoltate in exces se face printr-o interventie chirurgicala care presupune scurtarea si modelarea acestora. Tehnicile de corectie sunt mai multe, functie de anatomia fiecarei paciente in parte.

Rezultatele sunt foarte bune daca sunt respectate conditiile de vindecare. Labioplastia este o interventie delicata si presupune indemanare din partea chirurgului, si nu trebuie privita ca o simpla excizie tegumentara cum sunt unii tentati sa o faca. Inciziile trebuie atent pozitionate si suturate pentru a nu produce asimetrii sau bride cicatriceale.

Corectia labiilor mari in sensul micsorarii lor este mai putin ceruta si practicata, dar este posibila atunci cand este cu adevarat necesara. Incizia se face la nivelul limitei dintre cele doua tipuri de piele astfel incat sa fie posibila ajustarea ambelor tipuri de tegument daca este cazul.
Intrebari frecvente
Cat dureaza vindecarea dupa corectia labiilor mici si mari?

Vindecare dureaza aproximativ 10 zile. De obicei la acest nivel nu sunt puse fire la piele care trebuiesc scoase, ci sunt folosite doar fire resorbabile. Conditiile igienice trebuie sa fie foarte bune, pacienta primeste indicatii sa se spele cu apa calda si sapun dupa fiecare mictiune. De asemenea poate utiliza diverse pudre sau unguente dezinfectante (dupa sfatul medicului).
La cat timp de la corectia labiilor mici si mari poate fi reluata viata sexuala?

Viata sexuala poate fi reluata imediata dupa vindecare. Cel mai bine ar fi un repaus sexual postoperator de 3 saptamani.
Este corectia labiilor mici si mari o interventie dureroasa?

Nu este o interventie dureroasa pentru ca se desfasoara sub anestezie generala atunci cand este asociata si altei proceduri, sau la cerere. Daca este unica, atunci este indicata anestezie locala care este foarte eficienta si suficient de lunga ca sa acopere intreaga perioada operatorie.
In ce constau pregatirile preoperatorii pentru corectia labiilor mici si mari?

Preoperator trebuie facute o serie de analize de sange astfel incat sa excludem eventualitatea unor probleme de coagulare ale sangelui. Zona vulvara este extrem de bine vascularizata si sangerarea poate fi foarte abundenta. Cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie este nevoie sa se intrerupa administrarea oricarui medicament, cu exceptia celor prescrise de chirurgul dvs. Cateva zile inainte de operatie se va face toaleta vaginala cu apa calda si solutii antiseptice vaginale, apoi se va introduce in vagin un ovul cu betadina.

Ultima masa va fi seara de dinainte de ziua operatiei, o masa alcatuita din alimente usor de digerat. Apoi este interzis sa mai mancati, sa beti apa sau sa mestecati guma. Stomacul trebuie sa fie golit de secretii si alimente in eventualitatea in care se decide ca operatia sa se desfasoare cu anestezie generala.
In ce constau ingrijirile postoperatorii in cazul corectia labiilor mici si mari?

Postoperator datorita riscului de sangerare este nevoie sa ramaneti in clinica sub supraveghere medicala 24 de ore. La extrenare vi se va prescrie o serie de medicamente antibiotice, antialgice, antiinflamatorii, iar pentru toaleta vaginala ovule cu betadina. Prafurile antiseptice sunt binevenite si trebuiesc aplicate dupa fiecare spalare cu apa si sapun. Este de preferat sa utilizati sapunuri speciale pentru aceasta zona pentru ca nu sunt atat de agresive si favorizeaza vindecarea. De asemenea sapunul cu betadina este foarte util. Pansamentele nu sunt obligatorii daca stati in casa. De asemenea nici articolele de lenjerie intima nu sunt absolut obligatoriu sa le purtati in casa. In cazul in care iesiti din casa este nevoie sa utilizati un tampon extern si un slip care sa nu fie foarte stramt. Nu purtati pantaloni stramti cel putin 3-4 saptamani postoperator. Este contraindicat mersul pe bicicleta, pozitia sezanda pentru mai mult de jumatate de ora fara pauza, pentru o perioada de cel putin 4 saptamani postoperator.
Care sunt complicatiile corectiei labiilor mici si mari?

Postoperator exista riscul sangerarilor importante de aceea este nevoie sa ramaneti internata pentru 24 de ore. Apoi pot apare echimoze (vanatai) pe arii variabile, de obicei cu localizare perineala care pot cobora pe coapse uneori. Daca igiena nu este perfecta poate apare infectia plagilor operatorii.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie