Corectia varusului gambier (picioarele in “paranteze” – implant gambier)

Protezele gambiere sunt produse din aceeasi gama ca si implanturile mamare, contin gel siliconic cohesive. Forma lor difera, acestea fiind de regula fuziforme sau “in semiluna”. Exista mai multe variante de marimi si proiectii pentru a satisface orice pacient.

Utilizarea implanturile gambiere reprezinta o interventie care se bucura de un grad crescut de satisfactie, aceasta operatie rezolvand definitiv problema picioarelor “in paranteze”.

Incizia se face la nivelul unui rid natural care se afla pe partea posterioara a genunchiului (in zona poplitee). Cicatricea va fi foarte putin vizibila in aceasta zona.

Intrebari frecvente
In cat timp voi putea merge dupa implantul gambier?

Mersul se poate relua la cateva zile de la operatie. Deoarece implanturile se introduc intre muschii gambieri este nevoie de cateva zile de repaus la mers. Mersul se reia pe tocuri de 5 cm, tocurile vor trebui sa fie purtate mai multe luni postoperator. De asemenea este nevoie ca zona sa fie pansata in fesi elastice sau pacienta sa poarte ciorap elastic medicinal, 2 luni postoperator.
In ce constau ingrijirile postoperatorii in cazul implantului gambier?
Imediat dupa operatie veti ramane sub supraveghere medicala 24 de ore. A doua zi, la externare veti primi indicatii de tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic pentru 5-7 zile. Firele de sutura se scot la 12-14 zile apoi pacienta poate sa spele zona cu apa calda si sapun. dupa ce toate crustele au cazut se pot aplica produsele speciale pentru remaniere cicatriceale. Este interzisa expunerea la UV atat timp cat cicatricea este imatura.
Care sunt contraindicatiile implantului gambier?

Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie. Bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile si diabetul zaharat sunt de asemenea contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventie chirurgicale.
Care sunt riscurile implantului gambier?

Imediat postoperator exista riscuri de infectie, dehiscentei plagii, sangerari masive, inflamatie importanta, etc. Riscurile la distanta sunt reprezentate de cicatrizarea patologica, denivelari la nivelul zonelor operate, migrarea implanturilor, contractura capsulara ca si in cazul maririi sanilor cu implanturi siliconice etc.
Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie