Cum putem sa tratam si apoi sa prevenim reaparitia micozelor unghiilor de la picioare

cum prevenim aparitia monturilor
Ce putem face pentru a preveni aparitia monturilor
28 februarie 2018
tratamentele anticelulitice
Cauze neb─ânuite ale celulitei
11 martie 2018

Cum putem sa tratam si apoi sa prevenim reaparitia micozelor unghiilor de la picioare

Onicomicoza infectia unghiilor cu fungi

Onicomicoza infectia unghiilor cu fungi

Onicomicoza inseamna infectia unghiilor cu fungi (ciuperci). Este foarte greu de eradicat pentru ca rata de recidiva este extrem de mare.

Exista mai multe variante de tratament:

  1. creme sau solutii utilizate local. Rezultatele in ceea ce priveste utilizarea cremelor, sunt slabe, rareori o unghie lezata de fungi se va vindeca doar prin simpla aplicare de crema antimicotica. Au aparut de curand geluri, solutii apoase sau chiar stilouri preumplute cu antimicotice. Dintre toate, cel mai eficient este stiloul preumplut pentru ca este simplu de aplicat, se poate purta in geanta, astfel ca aplicarea se poate repeta cu usurinta, de mai multe ori pe zi, iar varful aplicator creaza o usoara abraziune unghiala, astfel ca solutia actioneaza mai eficient. Este un instrument ideal atat pentru tratarea dar mai ales pentru prevenirea aparitiei recidivelor. Din momentul in care ati scapat de micoza unghiala, adica unghia arata complet sanatoasa, trebuie sa continuati tratamentul inca 1 an pentru a evita recaderile. Trebuie sa aveti mare grija cu incaltamintea pe care o folositi, aceasta trebuie intens dezinfectata. Puteti utiliza practic orice spray dezinfectant de suprafete, daca incaltamintea dvs nu este extrem de pretentioasa. In comert gasiti si spray-uri dezinfectante speciale pentru pantofi; acestea trebuie folosite de mai multe ori pentru aceeasi pereche de incaltaminte, la intervale de 3-4 saptamani. Sosetele sau ciorapii trebuie spalati la temperaturi inalte si dezinfectati cu o solutie diluata din cel mai puternic dezinfectant care exista pe piata; dar cel mai bine va procurati altii, noi. Nu trebuie sa mai folositi lac de unghii pentru ca sub acesta, infectia fungica se va exacerba. Manichiurista la care va duceti trebuie sa stie ca in zona in care unghia este decolorata, adica acolo unde exista infectia propriu zisa, nu are voie sa introduca sub unghie niciun instrument. Orice manopera gresit aplicata va duce la raspandirea micozei pe o zona si mai mare din unghia afectata, si chiar si la alte unghii. Cada de dus si de baie trebuie sa fie si ele dezinfectate.

Pt prevenirea recidivelor dar chiar pentru tratarea infectiei fungice, mai puteti folosi si bicarbonatul de sodiu. In fiecare seara, faceti o solutie concentrata dintr-o parte bicarbonat si 3 parti apa, frecati unghia lezata cu o perie de unghii, apoi badijonati unghia cu probleme pentru 30 de minute.

  1. Tratament laser. Prin aplicarea unor impulsuri luminoase, miceliile localizate subunghial sunt distruse. Este nevoie de un numar mai mare de sedinte, iar intre sedinte sunt indicate toate manevrele de ingrijire enumerate la punctul 1.
  2. Cea mai simpla si definitiva varianta de tratament este excizia unghiei in totalitate. Interventia dureaza 10 minute, se face cu anestezie locala, vindecarea este in cateva zile, iar rezultatele sunt imediate. Si in acest caz este nevoie sa luati masuri de siguranta in ceea ce priveste igiena piciorului, pantofiilor si corapiilor pe care ii purtati. De asemenea, mocheta din casa trebuie dezinfectanta daca obisnuiti sa mergeti desculti. Ideal ar fi sa nu umblati desculti nicaieri, la sala de sport, in saune, la piscine, in camere de hotel, etc. In permanenta trebuie sa aveti incatamintea dvs proprie, nu imprumutati niciodata pantofi sau ciorapi de la altcineva, iar daca incaltamintea a fost achizitionata in regim de second hand, dezinfectati-o inainte de a o purta. In magazinele de pantofi noi, nu probati niciodata incaltaminte cu piciorul gol. Iar cand cumparati ceva asigurati-va ca incaltamintea achizitionata de dvs nu este perechea care a fost expusa spre probare. Utilizati la proba, intotdeauna, ciorap de unica folosinta.
  3. Tratament oral cu antimicotice, este eficient, doar ca trebuie luat minim 3 luni. Aceste substante au potential hepatotoxic, de aceea nu toata lumea poate ingera astfel de medicamente. Si in cazul tratamenului oral sunt necesare toate masurile de igiena a incaltamintei si a locuintei dvs.

Care Zone

 

Suna Acum
Directie