Despre rinoplastie: procedura, durerile postoperatorii, recuperarea si posibilele complicatii ale operatiei estetice la nas

Tratamente spa corporale: combinatii terapeutice
13 iulie 2017
Tratamente care te pregatesc pentru plaja
13 iulie 2017

Despre rinoplastie: procedura, durerile postoperatorii, recuperarea si posibilele complicatii ale operatiei estetice la nas

Pentru rinoplastie este necesar ca momentul operator sa fie ales dupa ce s-a oprit procesul de crestere. De regula dupa 18 ani cresterea este completa astfel ca atunci se poate face rinoplastia cu succes. Exista insa multiple cazuri in care interventia de rinoplastie se practica si inainte de 18 ani, cu acordul parintilor, pentru ca un nas inestetic poate duce la aparitia unor complexe importante la adolescentii cu sensibilitati aparte.

Perioada de refacere este de aproximativ o saptamana, cand vor fi indepartate bandajele si firele de sutura. La 10 zile se poate iesi in societate fara probleme. Nasul este edematiat (umflat) inca cateva saptamani dupa operatie, dar intr-un grad minim, putin vizibil; la 3 luni edemul postoperator disparand aproape in totalitate. Forma finala a nasului o avem la 6 luni.Pana la 1 an este posibil ca varful nasului sa se ptozeze (sa cada) 2-3 mm.

Operatia estetica la nas se face cu anestezie generala. Nu este dureroasa! Nu apar vanataile „in ochelari”, bine cunoscute ca fiind parte integranta din procesul vindecarii in rinoplastiile practicate cu ani in urma. Tehnica a evoluat, nasul este infiltrat in prealabil cu un amestec de substante menite sa opreasca sangerarile masive, astfle incat vanataile postoperatorii sunt discrete si trec in cateva zile.

Timp de 24-48 de ore postoperator, narile sunt obstruate cu comprese pentru a evita sangerarile abundente, singurul inconvenient fiind faptul ca trebuie respirat pe gura si gatul se poate „usca”.

Pe perioada vindecarii pot fi experimentate modificari minime ale simtului olfactiv in sensul ca se percep mai acut anumite mirosuri cum ar fi cel de tigara, de ceapa, etc. Sau se percep mirosuri care nu exista de fapt. Toate acestea sunt tranzitorii, de regula pana la 6 luni totul revine la normal.

Un nas corectat schimba atat de mult in bine fizionomia incat adesea se intampla sa nu recunoastem persoana…

Nasurile care necesita corectii majore se opereaza prin rinoplastia chirurgicala totala, impactul estetic pozitiv fiind maxim.

Suna Acum
Directie