Dupa operatia de implant mamar mi-a aparut un nodul la un san. Ce trebuie sa fac?

Am gaurile de cercei de la urechi, rupte. Cum se pot repara?
9 mai 2018
Sunt un barbat in varsta de 55 de ani si doresc sa imbunatatesc aspectul meu
14 mai 2018

Dupa operatia de implant mamar mi-a aparut un nodul la un san. Ce trebuie sa fac?

Dupa operatia de implant mamar mi-a aparut un nodul la un san. Ce trebuie sa fac?

Inainte de toate trebuie subliniat faptul ca introducerea unui implant mamar intr-un buzunar creat sub musculatura pectorala, nu predispune in niciun fel la vreo patologie mamara speciala,  benigna sau maligna. Insa, in orice situatie, cu sau fara implanturi, aparitia unui nodul mamar trebuie investigata corect si complet pentru a nu trece pe langa un diagnostic grav.

Exista posibilitatea ca nodulul sa fi existat inca dinaintea interventiei chirurgicale si sa nu fi fost decelat daca medicul dvs nu v-a cerut sa faceti o ecografie mamara preoperator.  Aceste cazuri sunt foarte rare.

Daca a aparut dupa interventia chirurgicala, este o coincidenta. Aparitia acestuia trebuie tratata cu toata responsabilitatea. In functie de ceea ce va va spune ecografistul dvs, mergeti la fiecare 6 -12 luni la control, sau faceti investigatii mai amanuntite de genul mamografiei sau a RMN-ului.

Daca este cazul, veti fi indrumata sa consultati si un medic ginecolog sau oncolog pentru stabilirea unui diagnostic corect.

Atunci cand exista indicatie medicala, nodulul se poate scoate in limitele de siguranta oncologica, si analizat histopatologic.

De cele mai multe ori insa, astfel de noduli sunt functionali, sunt benigni si nu necesita niciun fel de tratament.

De altfel, daca preoperator se evidentiaza ecografic nodului beningni, prezenta acestora nu constituie o contraindicatie pentru operatia de marire de sani cu implanturi mamare.

Indicatia mea este ca, in orice situatie, cu sau fara implanturi, orice femeie peste 35 de ani, sa faca anual un control ecografic al sanilor.

Suna Acum
Directie