Faciale


Reprezinta curatirea profunda a tegumentului utilizand creme speciale si/sau bureti abrazivi. Tehnica presupune aplicarea in prealabil pe toate suprafata pielii a cremelor abrazive urmata de masarea intensa si prelungita astfel ca stratul de sebum impreuna cu celulele descuamative sunt indepartate progresiv. 

Orice tehnica de peeling gomaj facial trebuie sa fie urmata obligatoriu de aplicarea unor creme active ultrahidratante, vitaminizante, hranitoare, etc, pentru a reface filmul lipidic fiziologic al pielii. Orice principiu activ aplicat pe pielea astfel “curatata” are sanse mult mai mari de a patrunde adanc si a fi mai eficient. 

Peeling-ul-gomaj facial indeparteaza impuritatile, resturile de machiaj, celulelele descuamative, improspatand astfel tenul.

De asemenea masajul care insoteste gomajul creste vascularizatia la nivelul pielii si acest lucru se constituie intr-un beneficiu net in cresterea penetrabilitatii diferitelor substante la nivelul tegumentului.

Acesti produsi de curatare trebuie folositi saptamanal, fara teama de a distruge pielea. Peeling-ul-gomaj completeaza fericit orice tehnica medicala de atenuare a ridurilor, gen toxina botulinica sau injectabile de volum, grabind astfel descuamarea tenului si indepartarea ridurilor mai profunde.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!


Se mai numeste si subscizie. Subscizia este o tehnica de medicina estetica si consta in utilizarea unui ac fin cu care se produce “o iritatie” la nivelul fiecarui rid in parte, manevra cu rol de stimulare a colagenului propriu. 

Zona care a fost stimulata se prezinta dupa tratament ca o “zgarietura” care se va vindeca in 2-4 zile prin formare de colagen local. In functie de profunzimea "stimularii", aceasta tehnica poate fi aplicata de personal medical mediu calificat sau esteticieni si cosmeticiene, daca stimularea nu depaseste epidermul (BioSkinJetting). In profunzimea dermului subscizia poate fi practicata doar de catre medici.

Care Zone va ofera tratamentul ridurilor prin subscizie sauBioSkinJetting. Tehnica a fost imaginata si perfectionata in ultima decada de Dr. David Orentreich, unul dintre cei mai renumiti dermatologi din SUA. Tehnica permite tratarea efectiva a ridurilor superficiale ale fruntii, din jurul ochilor, de pe obraji, de la nivelul buzei superioare, barbiei precum si ridurilor regiunii intersprancenoase. Ridurile profunde se amelioreaza vizibil.

BioSkinJetting este o metoda naturala de corectie a ridurilor. Toate ridurile si micile cicatrici ale fetei pot fi vizibil reduse prin aceasta metoda. Ea se bazeaza pe capacitatea proprie de regenerare a pielii. Prin activarea zonei de sub rid, pielea este stimulata sa produca noi tesuturi. Aceast nou tesut contine colagen tanar si fibre elastice care vor “umple” ridul. BioSkinJetting nu intentioneaza sa creeze o fata lipsita de riduri pentru totdeauna, procesul natural de inaintare in varsta va continua gradat si dupa tratament.

Avantajele tehnicii BioSkinJetting sunt:

  • Fara injectii, fara operatii
  • Fara substante straine organismului
  • Fara iritatii
  • Rezultate rapide
  • Nu afecteaza viata sociala
  • Nu este nevoie de vacanta medicala

Intrebari frecvente

Ce riduri pot fi tratate prin BioSkinJetting (subscizie)?

Pot fi tratate toate ridurile fetei precum si micile cicatrici de la acest nivel. Este mai eficienta pe ridurile medii si superficiale de pe frunte, zona intersprancenoasa, zona din jurul ochilor, de pe obraji, mentoniera. 

Exista reactii adverse periculoase in cazul BioSkinJetting (subsciziei)?

Metoda nu foloseste nici o substanta injectabila. Se bazeaza pe capacitatea pielii de a produce colagen tanar atunci cand este stimulata controlat. Este o metoda exclusiv naturala si extrem de sigura.

Cand apar rezultate evidente in cazul BioSkinJetting (subsciziei)? 

Imediat dupa prima sedinta de tratament se observa, la cateva zile, diminuarea adancimii ridului. Deoarece se bazeaza pe capacitatea naturala a pielii de a se regenera, rezultatele sunt de durata.

In ce consta BioSkinJetting (subscizia)?

Tehnica presupune separarea ridului de straturile subiacente si stimularea la acest nivel a pielii, care produce colagen ce va “ umple” ridul.

Este BioSkinJetting (subscizia) un tratament dureros?

Nu. Nivelul la care se lucreaza este extrem de superficial iar anestezia este asigurata prin aplicarea unei creme anestezice de suprafata.

Cum arata pielea imediat dupa tratamentul de BioSkinJetting (subscizie)?

Ridurile tratate apar ca niste traiecte fine de culoare rosie, care se pot acoperi cu fond de ten. Acestea vor disparea in 2-4 zile. Este indicata protectia impotriva razelor ultraviolete folosind crema cu SFP 30, cel putin 14 zile dupa ultimul tratament.

Cate sedinte de BioSkinJetting (subscizie) sunt necesare pentru tratarea unui rid?

Sedintele de tratament se repeta la un interval de 14 zile. Numarul acestora depinde de tipul ridului, de varsta si de stilul de viata. Se observa o imbunatatire a aspectului ridului dupa fiecare tratament. Pentru ridurile fine de obicei sunt suficiente trei sedinte, pentru cele mai adanci sunt necesare un numar de 5-7 sedinte.

Cat de durabile sunt rezultatele tratamentului de BioSkinJetting (subscizie)?

BioSkinJetting reduce varsta biologica a pielii dvs. Procesul de degradare a pielii continua dupa tratament. Durabilitatea rezultatelor depinde de stilul de viata, ereditate, expunerea la noxe ca ultraviolete, fum de tigara, carente vitaminice.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!


Aromaterapie

Aromaterapia se poate aplica ori de cate ori dorim sa obtinem o atmosfera placuta si relaxanta intr-o incapere de tratament indiferent de tratamentul ales. Si in cazul tratamentelor faciale putem asociaaromaterapia 

Punctele energetice care exista in talpi exista si la nivelul pavilioanelor auriculare care pot fi usor masate cu efecte similare masajului plantar. De asemenea si la nivelul aripilor nazale exista astfel de centri nervosi, cei drept mai slabi reprezentati, dar suficient de importanti, si ai caror masaj previne agravarea unor boli si previne aparitia altora.

In clinica Care Zone aromaterapia se practica impreuna cu masajul. Folosim uleiuri special preparate in acest scop, avand ca baza uleioasa uleiul de masline sau de seminte de struguri, la care adaugam cateva picaturi de uleiuri volatile din plante. Acestea sunt alese in functie de fiecare client in parte si de scopul terapeutic propus.

Indicatii si contraindicatii pentru aromaterapie

Intrucat este o metoda pur naturala, orice persoana cu o stare relativ buna de sanatate poate beneficia de aceasta terapie. Contraindicatiile sunt reprezentate de bolile de piele, boli infecto-contagioase, boli grave cardiace, renale, pulmonare, etc.

Cat dureaza o sedinta de aromaterapie?

Poate dura de la 30 pana la 60 de minute. Persoanele tinere suporta usor sedinte de 60 de minute. Sunt indicate maxim doua sedinte pe saptamana.

Reflexoterapie

Masajul reflexogen consta in masarea anumitor zone de pe piele si obtinerea la distanta, la nivelul organelor interne, prin intermediul centrilor nervosi, ameliorarea functiilor anumitor organe.

In practica se folosesc mai multe feluri de masaj reflexogen: pe talpi si picioare, pe palme si maini, la nivelul urechii, la nivelul mucoasei nazale, etc. In clinica Care Zone se practica reflexoterapia la nivelul talpilor si picioarelor precum si al palmelor si mainilor.

Indicatii si contraindicatii pentru reflexoterapie

Principalele indicatii sunt reprezentate de dureri din diferite cauze, tulburari circulatorii periferice cum ar fi “picioare grele”, crampe musculare, varice, boli cardio-respiratorii, astm bronsic, bronsite cronice, dureri precordiale, boli ale aparatului digestiv, migrene, boli ginecologice, menopauza, boli reumatice cronice, lumbago, etc. Contraindicatiile sunt aceleasi ca pentru masaj si aromaterapie.

Cat dureaza o sedinta?

Durata unei sedinte variaza intre 30 si 60 de minute. Sunt indicate serii de 12 pana la 20 de sedinte succesive, una in fiecare zi, intervalul dintre serii fiind de 1-2 luni.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!


Toxinele de tot felul agreseaza pielea fetei, cu atat mai mult cu cat este expusa factorilor externi in permanenta. Caldura excesiva sau frigul, poluantii din atmosfera, fumul de tigara, razele UV intense, etc, sunt tot atatia factori care produc imbatranirea timpurie a  tegumentului fetei. Pielea fetei are nevoie de ingrijiri speciale si permanente pentru a-si pastra prospetimea cat mai mult timp.

Detoxifiere fetei se face prin mai multe metode:

  1. peeling-gomaj
  2. diete alimentare de detoxifiere si hidrocolonoterapie
  3. aplicarea de masti speciale cu efect de detoxifiere.

Dupa o curatarea in prealabil a tegumentului, cu apa si sapun, se aplica masti speciale cu efect de detoxifiere, care actioneaza aproximativ 30 minute apoi se indeparteaza prin spalare si se aplica o masca hidratanta. Dupa inca 30 minute se indeparteaza si aceasta cu apa si se aplica o crema nutritiva, in strat subtire.

Pentru a obtine o detoxifiere eficienta, manevrele care se aplica la nivelul fetei trebuie sa fie insotite si de tehnicile de detoxifiere corporale

Detoxifierea fetei este de obicei o etapa in cadrul unui tratament mai complex de ingrijire la nivelul fetei si care presupune si manevre de extractii a comedoanelor sau a cosurilor.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!


Cele mai bune metode de crestere a elasticitatii pielii.

Tonifiere pielii imbatranite se poate face prin mai multe metode dintre care cea mai eficienta este cea chirurgical( blefaroplastia, litingul facial, total sau partial). Metodele nechirurgicale cu efecte temporare si partiale sunt:

Masaj endermologic

Masajul endermologic are rolul de a creste vascularizatia la nivelul straturilor pielii si de a produce intensificarea metabolismului celular local. Este astfel crescuta productia de colagen si fibre elastice. Acest tip de masaj este un vehicul  eficient pentru a introduce diferiti agenti hranitori, antioxidanti, vitaminizanti, hidratanti la nivelul dermului profund.

Crestrea sintezei de fibre elastice va duce la tonifierea pielii si cresterea turgorului local al acestei. Aceasta tehnica de masaj se aplica cu succes la persoanele la care stratul de grasime subiacent pielii este normal dezvoltat. Daca aceasta conditie nu este indeplinita atunci trebuie sa ne abtinem de la masaj si sa aplicam o alta tehnica.

Laser terapie

Laser terapia trateaza aceasta afectiune prin actiunea directa pe care o are fasciculul luminos asupra constrictiei fibrelor de colagen din grasimea dermului. Anumite lungimi de unda determina scurtarea acestora prin incalzire si produce o tonifiere vizibila la suprafata pielii.

Substante ocupatoare de volum

Introducerea anumitor substante ocupatoare de volum, filleri, in grosimea dermului sau in hipoderm este o alta metoda de a tonifia pielea de deasupra. Pot fi introduse produse cu efecte temporar sau cu efect definitiv, din a 2-a categorie facat parte si grasimea proprie (dupa mai multe injectari). 

Produsele definitive, sintetizate in laborator, sunt folosite in cazul pacientilor cu lipodistrofii importante , pacienti la care nu exista zone din care sa se poata recolta grasimea. Tehnica cea mai moderna de injectare a grasimii proprii, indiferent de zona de tratat, se numeste microlipofiling.

Mezoterapie

Mezoterapia este o metoda de tratament care se face cu ace minuscule si consta in injectarea de substante cu rol hidratant, purifiant, vitaminizant, curativ, etc, la nivelul dermului. Rezultatele apar dupa mai multe sedinte de tratament, in functie de afectiune.

Microlipofilling-ul este o tehnica chirurgicala prin care se realizeaza un transfer de grasime dintr-o zona excedentara in tesut gras intr-o alta zona unde exista un minus de volum.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!


Circulatia limfatica se desfasoara in paralel cu cea sanguina si este prezenta peste tot in organism. Constitutional sau din diverse motive, aceasta poate fi modificata in anumite zone ale corpului, si una dintre acesta poate fi fata.

Daca aveti probleme in ceea ce priveste volumul variabil al diferitelor segmente ale fete, pleoape, regiune periorbitala, obraji, frunte, etc, atunci probabil ca sunteti pacientii potriviti pentru acest tip de masaj. 

Drenajul limfatic se poate face manual sau cu ajutorul unui aparat specializat,  endermologic, si consta in miscari circulare cu o anumita directie astfel incat surplusul de apa din tegument sa fie impins catre ductele limfatice si vasele sanguine si eliminat. Sunt necesare cure de 12-15 sedinte de tratament pentru a obtine rezultate stabile pentru mai mult timp. 

O sedinta dureaza in medie 20 de minute si este tratata intreaga fata si gatul. Accentul  va cadea pe zonele cu probleme. Rezultatele incep sa apara inca de la prima sedinta, tegumentul fetei fiind mai luminos, mai proaspat si mai tonic.

Tratamentul nu este dureros, intensitatea acestuia fiind setata in functie de gradul de sensibilitate al fiecarei paciente in parte.

Drenajul limfatic al fetei se poate asocia cu alte proceduri faciale, nechirurgicale sau chiar chirurgicale. In cazul celor din urma, masajul facial si drenajul limfatic facial duce la o vindecare mai rapida si mai uniforma. In cazul asocierii cu procedurile chirurgicale ale fetei, tratamentele se fac strict la indicatia medicului specialist.

Drenajul limfatic al fetei nu este o solutie de rezolvare a cauzelor care l-a produs. Ideal ar fi ca viitori pacienti sa fie investigati in prealabil pentru aceasta simptomatologie si sa fie eliminate si tratate eventualele cauze care au produs edemul local.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!


Din punct de vedere anatomic pielea (organul cutanat) se defineste astfel: invelis membranos, conjunctivo- epitelialo-grasos ce acopera intreaga suprafata a corpului si se continua cu semimucoasele si mucoasele cavitatilor naturale.
Suprafata totala este de 1,5-1,8 m² si cantareste 11-18 kg; este cel mai voluminos organ al corpului uman. Grosimea este variabila de la 0,2 mm (pleoape, preput) la 4-5 mm (palma, talpa).

Pielea prezinta:

  • pliuri sau cute adanci - inghinal, submamar, interfesier
  • santuri fine - cadrilajul normal al pielii
  • dermatoglife - santurile de pe zonele palmare si plantare ce delimiteaza crestele papilare, amprentele care sunt unice pentru fiecare fiinta umana.
  • porii - depresiuni infundibulare ce corespund orificiilor pilosebacee sau glandelor sudoripare

Tegumentul fetei este subtire si are “dezavantajul” major ca este expus in permanenta tuturor factorilor de mediu extern. De asemenea, la femei, pielea fetei este lipsita in mod fiziologic de par, deci fara  protectie impotriva frigului, deshidratarii, UV, etc Sunt necesare tehnici speciale de ingrijire faciala, astfel incat trecerea anilor sa fie cat mai putin evidenta la acest nivel.

Masajul facial are rolul de a creste vascularizatia la nivelul stratului mediu si profund al pielii, vascularizatie care creste aportul de oxigen si indeparteaza toxinele care se acumuleaza in piele. Vascularizatia pielii de la nivelul fetei este in mod fiziologic extrem de abundenta, extremitatea cefalica fiind segmentul cel mai bine vascularizat al organismului uman.

Masajul facial actioneaza si asupra muschilor fetei si poate fi tonifiant sau relaxant. Prin miscari de masaj circulare in jurul orbitelor si a gurii sunt accesati muschii orbitali respectivi. Pentru restul musculaturii faciale sunt preferate miscarile ascendente astfel incat sa se produca o prevenire a ptozei fiziologice caracteristica varstei inaintate.

Rolul masajului este si acela de a stimula productia de colagen tanar si de a stimula productia de fibre in general, care fac parte in mod normal din constitutia pielii; este pastrata astfel pentru mai mult timp elasticitatea pielii si turgorul normal al acesteia. De mentionat ca un masaj mai energic este indicat doar in cazul pacientelor la care hipodermul este bine reprezentat (adica exista suficienta grasime sub piele). Daca fata este lipsita de suportul gras, masajul intens produce o accentuare a acestei lipse, producandscheletizarea fetei. 

Masajul reprezinta de asemenea cel mai bun mecanism de “introducere” a agentilor de hidratare, descuamare, vitaminizare, purificare, etc la nivelul pielii.

Sedintele de tratament sunt saptamanale sau bilunare, se fac cu produse profesionale sau medicale de catre terapeuti antrenati in acest sens.

De obicei sunt necesare cure de 10- 15 sedinte facute ritmic pentru a obtine rezultatele scontate.

Acesta se poate asocia cu alte tipuri de terapii faciale: aplicarea de masti cosmetice, drenajul limfatic,peeling-uri chimiceinjectabile cu diverse roluri, tratamentul ridurilor cu toxina botulinica sau injectabile de volum, proceduri chirurgicale, etc.

Particularitatile tegumentului in raport cu varsta


Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!


Tatuajul medical semipermanent reprezinta una dintre cele mai moderne si eficiente metode de tratament neconventional.

  • Corectarea cicatricelor definitive, a vergeturilor, a depigmentarilor de orice fel
  • Tatuaj semipermanent sprancene, gene, buze, contur ochi, etc.
  • Bijuterii semipermanente pentru piele

Corectarea cicatricelor depigmentate prin micropigmentare medicala este o metoda noua de tratament. Inspirata din tehnicile de tatuaj obisnuite, se poate obtine o "recolorare" controlata a zonelor cu viciu de pigmentatie, oricare ar fi cauza acestuia. Aceeasi tehnica se aplica si pentru vergeturile mature.

Conturul buzelor, definirea sprancenelor, conturul ochilor, toate sunt posibile acum, in conditii de sterilitate absoluta, cu ace si substante de unica folosinta si cu anestezie locala eficienta.

Tatuaje diferite ca forma si marime devin accesibile pentru toata luma chiar si pentru cei mai conservatori dintre noi, datorita durabilitatii semipermanente a acestora.

Detaliile fac diferenta. Invatam acest lucru din experienta. Vrem sa fim speciali in orice moment si unici printr-un detaliu. Cum ar fi un tatuaj. Stim ca ti-ai dorit dintotdeauna un corp perfect si un accesoriu deosebit. Vrei sa iti faci un tatuaj fara riscuri ulterioare si pe care poti sa-l schimbi dupa aproximativ 3 ani cand te-ai plictisit de el. Apeleaza la profesionistii Care Zone!

Intrebari frecvente

Cate sedinte de tatuaj medical (micropigmentare) sunt necesare pentru a se vedea rezultatul dorit?

In general, o singura sedinta este suficienta, pacientul urmand sa fie chemat la un interval de 3 saptamani de la data efectuarii tratamentului, pentru o evaluare.

Cat dureaza acest tatuaj medical (micropigmentarea)?

Durabilitatea tatuajului variaza de la o persoana la alta. Aproximativ 3 ani se garanteaza un aspect proaspat al tatuajului. Dupa acesta perioada, pacientul poate reveni pentru improspatarea culorii acestuia.

Cat dureaza efectiv o sedinta de tatuaj medical (micropigmentare)?

O sedinta de tratament poate dura de la cateva minute la cateva ore, in functie de marimea suprafetei de tratat. Ca exemple avem:

  • tatuajul sprancenelor poate dura 1h si 30 min.
  • tatuajul unei cicatrici de 2 cm poate dura 30 min.
  • conturul pleoapei superioare poate dura 30min, etc.

Este tatuajul medical (micropigmentarea) un tratament dureros?

Tratamentul nu este dureros deoarece se face cu anestezie locala.

Exista contraindicatii la tatuajul medical (micropigmentare)?

Contraindicatiile acestui tratament sunt reprezentate de bolile grave de piele, de bolile de sange, de infectii grave.

Ce reactii adverse apar dupa tatuajul medical (micropigmentare)?

Imediat dupa tratament zona pe care s-a efectuat tatuajul semipermanent este mai rosie, favorizand aparitia unei cruste ce ajunge sa se descuameze treptat, de la sine, in cateva zile.

Se modifica culoarea tatuajui medical (micropigmentare) in timp?

Nu! Pigmentii sunt obtinuti numai din produse naturale, tocmai de aceea acestia ajung sa se resoarba. Fiti fara grija! Culoarea conturului buzelor dumneavoastra nu va vira spre albastru.

Exista riscul transmiterii de boli in cazul tatuajului medical (micropigmentare)?

Nu! Acest tratament spre deosebire de majoritatea tatuajelor, respecta si cele mai viguroase reguli de igiena. Acest tatuaj medical nu reprezinta un risc deoarece se executa cu un ac de unica folosinta, in conditii de sterilitate, intr-un cabinet medical de catre personal calificat.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

óí

Suna Acum
Directie