Implant mentonier (corectia barbiei)




Micile deficite de volum care exista la diferite nivele ale fetei pot fi reparate prin utilizarea produselor care ocupa volum, cum ar fi injectabilele, grasimea proprie sau cand exista deficite de volum prin lipsa de structura osoasa se vor folosi implanturile. Dintre acestea din urma cel mai adesea sunt utilizate implanturile mentoniere pentru a corecta aspectul fetei, respectiv al barbiei, din profil.

Implanturile faciale sunt produse siliconice mai dure sau mai maleabile, care pot si “cioplite” astfel incat sa se potriveasca cat mai bine zonei acceptoare. Se introduc in zonele respective prin incizii minime care de obicei sunt localizate la nivelul cavitatii bucale. In cazul implanturilor mentoniere incizia este fie in vestibulul bucal inferior, fie submentonier la piele intr-un pliu natural foarte bine ascuns.

In cazul implanturilor malare (de obraji) inciziile se fac la nivelul vestibulului bucal superior si printr-un abord subperiostal sunt inserate aceste implanturi in zonele la care exista deficitul.

Operatiile se fac cu anestezie generala si perioada de vindecare este de cateva zile. Ulterior pentru mai multe saptamani este nevoie de grija foarte mare in ceea ce priveste manevrele de igiena la nivelul fetei pentru ca orice mica lovitura poate mobiliza intr-o directie nedorita implantul mentonier sau malar.

Acesta trebuie pastrat in pozitia in care a fost inserat in timpul interventiei chirurgicale pentru o perioada de 4-6 saptamani, suficienta pentru a se consolida procesul de cicatrizare in jurul implantului.

Intrebari frecvente

Cand este indicat implantul mentonier (corectia barbiei)?
Implanturile faciale sunt indicate pentru a restabili armonia si proportiile faciale ideale in cazul in care exista malformatii ale structurilor osoase de la acest nivel. implanturile mentoniere sunt indicate pentru a suplini lipsa de proeminenta osoasa de la nivelul barbiei. Rezultatele sunt extrem de bune cu un grad foarte mare de satisfactie din partea pacientilor. Pot fi inserate atat la femei cat si la barbati, indiferent de varsta sau rasa. Marimea implantului este stabilita preoperator, si reajustata intraoperator atunci cand este cazul.

Care sunt contraindicatiile implantului mentonier (corectia barbiei)?
Contraindicatiile sunt reprezentate de bolile grave de sange, dermatologice, diabetul zaharat, boli grave infectioase sau autoimune.

Este implantul mentonier (corectia barbiei) o interventie dureroasa?
Operatia se desfasoara sub anestezie generala, postoperator durerile fiind contracarate cu ajutorul analgeticelor. Ulterior implantul trebuie mentinut in locul in care a fost inserat cu ajutorul unor pansamente speciale pentru a se evita mobilizarea acestora.

Implantul mentonier (corectia barbiei) are un rezultat definitiv?
Rezultatul este definitiv. Este posibil ca dupa un numar mare de ani 10-15, datorita resorbtiei osoase naturale sau patologice sa fie nevoie de o noua interventie chirurgicala de inlocuire a implantului existent cu un altul de dimensiuni mai mari, pentru a compensa deficitul si mai mare de volum. Alteori acestei tehnici i se poate asocial transferul autolog de grasime pentru un surplus si mai mare de volum, tehnica numita microlipofiling.

In ce constau ingrijirile postoperatorii pentru implantul mentonier (corectia barbiei)?
Postoperator pansamentele vor fi schimbate la 2- 3 zile, materialul de sutura se extrage la 7-10 zile. Se administreaza medicatie antibiotica si antiinflamatoare pentru cel putin 5 zile. Se administreaza analgetice cateva zile postoperator daca este nevoie. Nu se mobilizeaza implantul 4-6 saptamani postoperator pentru ca procesul de cicatrizare din jurul implantului sa se consolideze.

Vor ramane cicatrici vizibile in urma implantului mentonier (corectia barbiei)? Cicatricile sunt ascunse in cavitatea orala. In cazul implantului mentonier cicatricea poate fi pozitionata la nivelul pliului submentonier, o zona foarte putin vizibila.

Care sunt riscurile operatiei de implant mentonier (corectia barbiei)?
Riscurile operatiei sunt aceleasi ca pentru orice operatie chirurgicala la care se adauga riscurile unei anestezii generale. Exista de asemenea riscul ca implantul sa migreze intr-o pozitie nedorita si sa se fixeze asa. Acest lucru se poate corecta printr-o alta interventie chirurgicala.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie