Lifting de fese

Regiunea fesiere (gluteala) poate fi ascensionata printr-o operatie care presupune excizia unei “fasii” de tegument din regiunea soldurilor, circular. Aceasta tehnica va lasa o cicatrice circulara, destul de inestetica. Operatia se adreseaza persoanelor care prezinta un exces tegumentar mare, dupa diete care au dus la pierderea de multe kilograme.

Se poate practica in acelasi moment operator cu abdominoplastia de corectie a excesului masiv tegumentar abdominal, care adesea merge si catre posterior, astfel incat printr-o incizie unica la nivelul abdomenului se corecteaza ambele probleme. De asemenea se poate asocia cu lipoaspiratia si /sau lipectomia pentru a obtine o cat mai buna modelare corporala.

Intrebari frecvente
Cum este perioada de vindecare si cat dureaza in cazul lifting-ului de fese?

In perioada de vindecare imediata care dureaza de regula maxim 2 saptamani, zona operata va trebui sa stea pansata pana la extragerea materialului de sutura. Apoi pacienta poate sa spele zona cu apa si sapun si sa foloseasca creme speciale pentru remodelarea cicatricelor pe o perioada lunga de minim 6 luni. De asemenea, foarte important, trebuie purtat garmentul elastic cel putin 2 luni postoperator. Evolutia locala va fi cu atat mai buna cu cat ingrijirile igienice vor fi mai riguroase, se va respecta cu stricteti utilizarea garmentului elastic, se vor aplica sedintele de masaj manual specializat sau endermologic saptamanale. Un rol foarte important in vindecarea favorabila este reprezentat de tendinta sau nu a pacientului catre cicatrizare patologica. Acest lucru nu poate fi influentat foarte mult, tine de incarcatura genetica. Daca exista aceasta tendinta pacientul trebuie avertizat si trebuie sa consimta pentru interventie chiar cu acest risc.
Cum evolueaza cicatricea postoperatorie in cazul lifting-ului de fese?
Imediat dupa operatie pacienta va constata ca cicatricea este rosie, uneori sangeranda si se va acoperi de cruste. Dupa extragerea materialului de sutura, spalarile plagilor nu trebuie sa fie agresiva, iar eventualele “coji” nu trebuie indepartate brutal pentru ca pot mari cicatricele. Acestea vor cadea singure cand sub ele tesutul este suficient de bine format. Dupa ce au cazut toate crustele este momentul sa incepeti utilizarea preparatelor anticicatriceale pe care medicul dvs vi le-a prescris.
Rezultatul lifting-ului de fese este definitiv?

Rezultatele se pot mentine pe o perioada lunga de timp daca nu exista cresteri masive in greutate si daca sunt respectate indicatiile de ingrijire.
Care sunt contraindicatiile lifting-ului de fese?

Deoarece aceasta interventie este de anvergura este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie. Bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile si diabetul zaharat sunt de asemenea contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventie chirurgicale.
Care sunt riscurile lifting-ului de fese?

Imediat postoperator exista riscuri de infectie, dehiscenta plagii, sangerari masive, inflamatie importanta, etc. Riscurile la distanta sunt reprezentate de cicatrizarea patologica si denivelari locale.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie