Marea majoritate dintre noi ne confruntam cu problema cearcanelor inestetice.

Vergeturi dupa nastere
19 februarie 2018
Glezne Lipoaspiratie
Cum putem sa avem gleznele mai subtiri
27 februarie 2018

Marea majoritate dintre noi ne confruntam cu problema cearcanelor inestetice.

Tratamentul cearcanelor inestetice.

 Iata cum pot fi tratate acestea.

Sa detaliez in cateva cuvinte ce sunt si de ce apar cearcanele.
Daca priviti cu atentie chipurile copiilor, o sa constatati ca si ei au cearcane.

Cearcanele reprezinta niste depresiuni situate sub ochi care pot sa fie sau nu vinetii sau pigmentate.

Depresiunea situata la baza ochilor este data de diferenta de consistenta a tesuturilor de la acest nivel. Imediat sub ochi exista tesut moale, reprezentat de grasimea din gaura orbitala ( gaura craniana in care este situat ochiul) acoperita de o fasie foarte fina de muschi peste care vine pielea. La marginea inferioara a zonei pe care noi a o denumim cearcan, este marginea osoasa a orbitei.

In acest perimetru, pielea, care si asa este foarte fina, nu are suport osos, ea este asezata pe o baza formata din tesut moale si, de aceea este mai “infundata”. Pana aici am explicat de ce si bebelusii au cearcane.
La maturitate, pielea sufera modificari importante: expunerea la ultraviolete, la factorii nocivi din mediul- fumul de tigara-, noptii nedormite, stress, etc., toti acesti factori vor determina subtierea si mai mult a acestui tegument fin, iar daca pacienta este fumatoare, acest tegument fin se va pigmenta din cauza “afumarii” permanente si intense la care este supus. Astfel apar cearcanele pigmentate.

Exista suficiente cazuri de pacienti cu cearcane care nu sunt fumatori si totusi cearcanele sunt vinetii.
Acest lucru se explica prin faptul ca tegumentul este atat de fin incat se vede prin transparenta acestuia reteaua vasculara si banda fina de muschi orbicular, mentionat mai sus.
Cunoscand si intelegand toate aceste informatii, o sa realizati ca simpla aplicare a unei creme nu va indeparta niciodata un cearcan deja format.

Tratamentul consta in refacerea volumelor la acest nivel. Cea mai buna corectie este cea cu grasime proprie, pentru ca aceasta reface grosimea stratului de sub pielea orbitala si astfel nu mai sunt vizibile elementele de dedesubt.

Daca exista cearcan fara sa fie vinetiu si/sau pigmentat, atunci se poate face corectia depresiunii  prin injectare de acid hialuronic.

Iar daca exista coloratia maronie la nivelul cearcanului, strict pentru coloratie, se face un peeling chimic urmat de aplicatii de creme cu putere de depigmentare, a la long, sau laser terapie. Se poate incerca si terapia injectabila pe baza de vitamina C.

 

 

Suna Acum
Directie