Marirea buzelor

Marirea buzelor (augmentarea buzelor) se face cu diferite produse. Diversitatea acestora este atat de mare incat este aproape imposibil de trecut in revista fiecare preparat pentru marirea buzelor si denumirea comerciala a acestuia. Ceea ce este insa foarte important de mentionat este ca unele dintre produse prezinta un grad ridicat de reactii adverse, riscuri pe care daca pacienta si le asuma atunci medicul va practica operatia.

Totusi exista o preferinta aproape unanim acceptata in lumea chirurgilor plasticieni, si anume ca preparatele de acid hialuronic sunt cele mai lipsite de riscuri si drept urmare sunt si cele mai folosite pentru augmentarea buzelor.

Marirea buzelor se poate face si folosind grasimea proprie prin tehnica numita microlipofiling. Grasimea se recolteaza din alte zone ale corpului unde aceasta se afla in exces si se transplanteaza la nivelul buzelor.

Alte variante de marire a buzelor sunt cele chirurgicale de excizie si sutura la nivelul liniei de insertie intre rosul buzei si pielea normala. La acest nivel o cicatrice postoperatorie va fi foarte putin vizibila.

Mai mult decat atat cicatricea albicioasa care va rezulta va determina conturarea si mai bine a buzelor conferindu-le acestora o stralucire aparte. Aceasta tehnica se aplica pacientelor selectionate la care distanta dintre nas si buze este mai mare decat normal.

Alta varianta de marire a buzelor este tehnica “lambourilor de avansare” si anume, in interiorul gurii, la nivelul vestibulului bucal se imagineaza si se incizeaza cateva lambouri de avansare cu ajutorul carora se aduce si se mareste rosul buzei dinspre interior spre exterior. Se maresc astfel buzele. Aceasta tehnica se aplica anumitor cazuri selectionate, pacientelor la care distanta dintre nas si buze nu este prea mare.


Intrebari frecvente

Este rezultatul chirurgical definitiv in cazul maririi buzelor?
Rezultatul interventiilor chirurgicale de marire a buzelor este definitiv. Ideal ar fi ca orice tehnica chirurgicala de marire a buzelor sa fie urmata si de o tehnica de injectare de acid hialuronic sau de grasime astfel inca sa se obtina totodata si o crestere a volumului.

Este marirea buzelor o interventie dureroasa?
Interventia chirurgicala se face cu anestezie generala sau locala. In interiorul gurii sau la marginea buzelor se pun cateva fire care vor trebui scoase dupa cateva zile. Cicatricea postoperatorie nu este deranjanta dar trebuie ferita de expunerea la UV.

Ce riscuri au interventiile chirurgicale de marire a buzelor?
Riscurile sunt aceleasi ca pentru orice interventie chirurgicala. Riscurile locale sunt foarte putine si sunt reprezentate de sangerari locale si hematoame.
Dupa scoaterea materialului de sutura pacienta este instruita sa utilizeze cremele pentru modelarea cicatricilor care vor fi folosite mai multe luni. Rezultatul final al inteventiei apare dupa 6 luni cand cicatricea va deveni definitiva.

Care sunt contraindicatiile metodelor chirurgicale de marire a buzelor?
Contraindicatiile sunt reprezentate de bolile grave de sange, de bolile grave dermatologice sau infectioase, diabetul zaharat, infectii grave in sfera orobucala sau dentara. De asemeanea pacientii carora li se recomanda si aplica aceste interventii chirurgicale trebuie atent selectionati pentru a obtine rezultate cat mai bune.

Care sunt indicatiile metodelor chirurgicale de marire a buzelor?
Tehnica de excizie si sutura a marginilor buzelor se aplica in general persoanelor (femei sau barbati) cu buze extrem de mici la care exista suficient tegument in exces la nivelul ariei periorale. Tehnica lambourilor de avansare se aplica persoanelor cu buze mici la care nu exista prea mult tegument in exces perioral, adica distanta buze-nas si respectiv distanta buze-mentor sunt mai mici decat normal. Uneori cele doua tehnici se pot asocia pentru a obtine rezultate cat mai bune.


Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie