Marirea sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara)

Daca va doriti ca sanii dvs sa fie mai mari, mai plini de volum sau cu o forma mai tinereasca, aceasta operatie este probabil cea mai buna solutie.

Denumita si mamoplastie de augmentare, marirea sanilor este o procedura de chirurgie estetica care utilizeaza implanturile mamare pentru a reda forma naturala a sanilor.

Intrebari frecvente

Este marirea sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara) indicata in cazul meu?
Femeile care apeleaza la acest tip de chirurgie doresc sa-si "corecteze" deficitele din aceasta parte a corpului si prin aceasta sa-si imbunatateasca imaginea de sine. Unele persoane doresc doar sa echilibreze dimensiunile sanilor, altele sa-si restaureze volumul natural al acestora, dupa sarcina sau pierdere in greutate. Daca aveti una dintre problemele de mai jos inseamna ca sunteti o buna candidata pentru marirea sanilor:

Sani prea mici
Scadere in greutate cu modificarea dimensiunilor si a formei sanilor
Dupa nastere, pierderea fermitatii sanilor
Imbracamintea care imbraca bine jumatatea inferioara a corpului si care de obicei este prea larga pe bust
Diferente de marime intre cei doi sani

Trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii pentru a beneficia de aceasta interventie:

Daca sunteti tanara cresterea sanilor trebuie sa fie completa
Trebuie sa fiti matura emotional si sa intelegeti perfect motivatiile pentru care doriti aceasta operatie
Asteptarile dvs trebuie sa fie reale, stiut fiind ca aceasta operatie aduce imbunatatiri dar nu perfectiunea

In ce consta consultatia pentru marirea sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara)?
Acesta este primul pas pe care viitoarea pacienta trebuie sa-l faca. In timpul acestei intalniri chirurgul dvs va evalua starea de sanatate atat fizica, psihica cat si emotionala. Trebuie sa fiti pregatita sa raspundeti la intrebari despre:

Interventii chirurgicale in antecedente
Boli trecute sau prezente
Medicatie pe care o urmati inclusiv remedii naturiste sau suplimenti alimentari
Rezultatele unei mamografii in cazul in care ati facut una
Istoric de cancer de san in familia dvs.

Chirurgul dvs va va explica in ce consta aceasta procedura si felul in care factorii externi dar si interni pot modifica forma sanilor. De asemenea sanii vor fi examinati si probabil fotografiati pentru evidentele medicale ale clinicii respective. Se vor lua in considerare marimea sanilor, forma lor, calitatea pielii, localizarea areolei si a mamelonului. In cazul in care nu aveti o mamografie recenta, este bine sa faceti una preoperator. Chirurgul dvs v-ar putea sugera si alte proceduri aditionale pentru a imbunatati rezultatele obtinute. De exemplu, daca sanii sunt foarte cazuti este bine ca augmentarea mamara sa fie facuta in combinatie cu o procedura de lifting de san.

Cum se desfasoara interventia chirurgicala de marire a sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara)?
Tehnica chirurgicala utilizata de chirurgul dvs depinde de rezultatele pe care le doriti. Incizia poate fi localizata in trei locuri diferite: in santul submamar, periareolar, la nivelul axilei. "Buzunarul" in care este introdusa proteza poate fi facut in spatele muschiului pectoral, in contact cu grilajul costal, sau in spatele glandei mamare, respectiv peste muschiul pectoral.

Care sunt riscurile maririi sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara)?
Exista doua tipuri de implanturi mamare: cu ser fiziologic si cu gel siliconic. Implanturile cu ser fiziologic sunt de domeniul trecutului deja. Implanturile siliconice moderne contin silicon cohesive, care nu curge si nu-si modifica forma. Implanturile cu gel siliconic sunt foarte naturale la atingere si de aceea sunt preferate celor saline.
In fiecare an mii de femei beneficiaza de pe urma acestei interventii fara a experimenta complicatii majore. Chirurgul dvs va va pune la dispozitie toate informatiile cu privire la riscurile si beneficiile acestei proceduri. Este indicat sa respectati toate indicatiile date de medicul dvs atat in ceea ce priveste perioada preoperatorie cat si postoperator, pentru a minimiza riscurile.

Cum pot sa aflu ce marime de implant mi se potriveste pentru marirea sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara)?
Consultatia finala cu medicul dvs trebuie sa cuprinda o serie de masuratori in urma carora vi se va indica o marime maxima si una minima care vi s-ar potrivi. De asemenea vi se recomanda si forma implantului, in functie si de preferintele dvs. In clinica noastra pacienta are la dispozitie o serie de size-ere externe, adica proteze care, introduse intr-un sutien special poate da pacientei o imagine relativa dar destul de apropiata de realitate, a viitorului san.

In ce constau pregatirile pentru operatia de marire a sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara)?
Odata stabilita ziua operatiei veti primi instructiuni cu privire la:
anumite medicamente care ar trebui evitate
oprirea fumatului
teste si investigatii preoperatorii
Operatia se desfasoara intr-o sala de operatie cu anestezie generala sau anestezie locala cu sedare intravenoasa. Imediat dupa operatie veti fi monitorizata intr-o sala speciala de recuperare, sanii vor fi pansati cu pansamente sau sutien special.

Cum ma voi simti dupa operatia de marire a sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara)?
Intr-o zi-doua postoperator, veti fi capabila sa va ridicati din pat si sa efectuati activitati mai putin solicitante. Disconfortul pe care il veti simti se traduce in senzatie de constrictie toracica si febra musculara puternica. Desi fiecare se vindeca diferit, se pot trasa totusi niste linii generale dupa cum urmeaza:

In prima saptamana:
Veti avea primul dus postoperator
Va veti putea relua activitatile cotidiene
Puteti relua viata sexuala, atat timp cat sanii sunt putin solicitati

Dupa 7-8 saptamani:
Cea mai mare parte a edemului va disparea si incepe sa se contureze rezultatul final
Puteti intrerupe folosirea non-stop a bustierei
Puteti relua exercitiile fizice mai intense precum si miscarile ample ale bratelor

Dupa 8 saptamani:
reveniti complet la toate tipurile de activitati pe care le desfasurati inainte de operatie un singur lucru nu trebuie omis, si anume masajul usor, circular, care v-a fost indicat de catre medicul dvs incepand cu saptamana a3a, trebuie sa continue pana la 6 luni postoperator.

Ce trebuie sa stiu despre rezultatele maririi sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara)?
De obicei pacientele prezinta un grad inalt de satisfactie. Puteti renunta la sutienele dublate cu bureti, sau alte metode de marire artificiala a bustului. Cele mai multe femei considera ca noua silueta le creste mult increderea in sine. Rezultatele sunt foarte bune pentru multi ani, totusi nu uitati ca efectul gravitatiei, al fluctuatiei de masa corporala, precum si al inaintarii in varsta apare si la sanii operati. Dupa perioada de vindecare trebuie sa reveniti pentru mai multe consulturi cu chirurgul dvs, astfel pot fi cuantificate rezultatele pe termen lung.

Cum pot sa stiu daca implanturile mamare pe care le voi avea sunt de cea mai buna calitate?
Chirurgul dvs va va prezenta o serie de proteze cu care acesta lucreaza. Protezele originale prezinta serie si numar si sunt marcate fiecare in parte cu emblema firmei producatoare. In clinica Care Zone Medical specialistii folosesc cele mai bune branduri si anume Mentor, Inamed, Sebbin, Eurosilicon. Pacienta va primi la externare un card pe care sunt trecute seriile celor doua proteze utilizate, acest card reprezentand totodata garantia producatorului.

Dupa cat timp trebuie sa-mi schimb implanturile in cazul maririi sanilor cu implanturi siliconice (augmentare mamara)?
Marea majoritate a producatorilor autorizati garanteaza aceste proteze “pe viata”. Ce nu poate garanta insa nimeni este mentinerea formei sanilor in timp. Forma sanilor este influentata de foarte multi factori cei mai importanti fiind: sarcini multiple, marimea sanilor, gradul de elasticitate al pielii, tipul de activitate zilnica, etc. De obicei, in conditii normale, forma sanilor se pastreaza un numar mare de ani, 10-15, apoi probabil ca va fi nevoie de o interventie de lifting la nivelul sanilor, ocazie cu care mare parte dintre paciente opteaza si pentru schimbarea protezelor.


Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie