
Masajul este o arta. Inseamna de fapt stabilirea unui “feeling” intre mana celui care lucreaza si tesuturile pacientului, care nu trebuie sa fie manipulate cu violenta sau traumatizate, ci stimulate si relaxate.
Un masaj bine facut trebuie sa relaxeze corpul si mintea, sa creasca temperatura locala prin activarea microcirculatiei, sa favorizeze schimburile intercelulare, sa elimine excesul de lichide acumulate si sa detoxifice tesuturile. In anumite cazuri trebuie si sa tonifice sistemul fascio-muscular si sa reechilibreze functionalitatea ligamentelor. Masajul intregului corp trebuie intotdeauna facut astfel incat sa aiba un efect sedativ si in acelasi timp sa produca in mod reflex o actiune benefica asupra tuturor functiilor organismului. Nu trebuie sa provoace congestia regiunilor masate si nici afectarea tesuturilor din planurile profunde, trebuie sa fie personalizat usor si inteligent facut pentru a favoriza imbunatatirea estetica a celulitei fara a produce leziuni tisulare.
Masajul manual anticelulitic
Masajul manual anticelulitic este supus tuturor regulilor masajului clasic “suedez” doar ca manevrele sunt mai intense si mai rapide astfel incat sa se obtina o activare si mai mare a vascularizatiei la nivelul pielii. Cele mai bune produse de masaj sunt uleiurile naturale aromatice dar in cazul in care se doreste limitarea celulitei atunci se pot folosi pentru masaj creme anticelulitice mai grase sau uleiuri de masaj imbogatite cu substante anticelulitice. Masajul poate viza doar zonele afectate sau poate fi total. Succesiunea baie fierbinte sau sauna - peeling-gomaj corporal - masaj cu creme anticelulitice – impachetare, respecta intru totul regulile tratamentului anticelulitic ideal si pare sa dea cele mai bune rezultate.
Alt atribut al masajului este reprezentat de posibilitatea de asociere cu manevre de reflexoterapie, presopunctura, shiatsu, etc, precum si hranirea si hidratarea pielii.
Masajul Shiatsu
Masajul SHIATSU, care actioneaza asupra punctelor de acupunctura, se dovedeste extrem de benefic pentru recuperarea psiho-fizica, Acest masaj cere insa un stil de viata tipic oriental, sau cel putin a unui mod de viata cat mai apropiat de acesta. Adesea am vazut pacienti care dupa un masaj shiatsu completat de o detoxifiere externa si interna au mancat cartofi prajiti si hamburgeri.
Orice persoana cu o stare acceptabila de sanatate poate face masaj. Contraindicatie o au persoanele cu afectiuni cronice ale pielii, bolile infectocontagioase, boli grave cardiace, renale, pulmonare, etc.
A sti sa faci masaj este o arta, si mai ales o stiinta, motiv pentru care masajul trebuie efectuat de persoane serioase, pregatite si competente. Se combina in mod armonios cu aromaterapia.
Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!