Micsorarea sanilor (reductie mamara)Reducerea mamara este o interventie care imbunatateste foarte mult calitatea vietii la femeile cu sani voluminosi. Urmand aceasta procedura veti obtine nu numai reducerea volumului dar si imbunatatirea formei. De asemenea, disconfortul fizic, psihic si emotional dispare, se obtine o libertate a miscarii fizice precum si o libertate in a alege o mare varietate de haine. Dintre toate interventiile chirurgicale reducerea mamara se bucura de cel mai inalt grad de satisfactie in randul pacientilor.

Reducerea mamara care se mai numeste si mamoplastie de reducere (reductie) este o procedura de indepartare a tesuturilor mamare in exces, aducand sanul la dimensiuni proportionale cu restul corpului; si areolele pot fi reduse si repozitionate.

Intrebari frecvente

Este micsorarea sanilor indicata in cazul meu?
Aceasta interventie poate fi practicata la orice varsta dar recomandarea chirurgului este de a astepta pana cand sanul s-a oprit in dezvoltare. Nasterea si alaptarea pot afecta marimea si forma sanului. Daca ati planificat sa aveti un copil in viitor ar fi bine sa discutati acest aspect cu doctorul dvs.
Sunteti o candidata buna pentru aceasta interventie daca aveti una din urmatoarele probleme:

Dureri de spate, umeri si ceafa cauzate de greutatea sanilor.
Sani grei ptozati (cazuti) cu areolele si mameloanele asezate la un nivel foarte scazut.
Sanii sunt foarte voluminosi, disproportionali cu restul corpului.
Iritatii ale pielii in santul submamar.
Urme adanci lasate de sutien la nivelul umerilor.
Restrictii ale activitatilor fizice datorate marimii si greutatii sanilor.
Complex psihic creat datorita marimii crescute a sanilor.
Diferente de volum intre cei doi sani.

Ce trebuie sa stiu despre riscurile micsorarii sanilor?
In fiecare an mii de femei apeleaza la aceasta procedura, cu complicatii minime. Una dintre cele mai importante parti ale consultatiei o reprezinta discutia despre posibile complicatii. Este indicat sa urmati cu strictete sfaturile doctorului dvs, atat inainte cat si dupa operatie.

Care sunt indicatiile preoperatorii pentru micsorarea sanilor?
Odata stabilita ziua interveniei, chirurgul dvs va va instrui atat in ceea ce priveste pre-ziua operatiei cat si zilele urmatoare:
Evitarea medicamentelor care pot complica procesul vindecarii.
Sunt indicate cateva teste de sange, preoperator, precum si o mamografie, daca istoricul dvs familial contine cancer de san.
Reducerea mamara se face intr-o sala de operatie, sub anestezie generala. Vi se va administra medicatie specifica pentru a va mentine in stare confortabila pe toata durata procedurii.

Cum ma voi simti imediat dupa operatia de micsorare a sanilor?
Dupa ce operatia s-a incheiat veti fi dusa intr-o sala de recuperare. In unele cazuri vi se vor monta tuburi de drenaj aspirativ, situate sub sani, pentru a preveni acumularea de lichide. Sanii vor fi pansati cu un pansament elastic. Chiar din ziua operatiei veti fi incurajate sa faceti cateva miscari usoare. Disconfortul pe care il veti simti in zilele urmatoare va fi tinut sub control de medicatia adecvata.
Desi fiecare organism in parte se vindeca diferit totusi pot fi trasate cateva linii generale:
In prima saptamana:

Va veti relua miscarea, uneori chiar va puteti intoarce la servici.
Vor fi indepartate tuburile de drenaj.

Dupa 7-8 saptamani:

Echimozele (vanatai), edemele si disconfortul periodic dispare.
Puteti intrerupe utilizarea non-stop a conformatorului.
Sensibilitatea normala a areolelor si mameloanelor se imbunatateste gradual.
Va reluati activitatile normale zilnice precum si cateva exercitii fizice de intensitate medie.

Dupa 3-4 luni:

Sanii dvs vor capata o forma cat mai naturala, cicatricile vor incepe sa se atenueze.
Veti observa disparitia durerilor la nivelul gatului, spatelui si al umerilor.

Ce trebuie sa stiu despre rezultatele interventiei de micsorare a sanilor?
Forma corpului va fi bine proportionata, imbracamintea va va cuprinde mai bine, veti putea face activitati fizice cu mai multa usurinta. Desi liniile de incizie vor fi permanent vizibile, acestea se vor atenua cu timpul si sunt usor de acoperit cu imbracamintea. Reducerea mamara de obicei imbunatateste dramatic forma corpului si s-ar putea sa aveti nevoie de ceva timp pentru a va obisnui cu noua aparenta. Este de asteptat ca noua marime a sanilor sa se mentina pe o perioada lunga de timp, daca va veti mentine greutatea la un nivel constant.

Daca cu timpul, datorita efectului gravitatiei si a inaintarii in varsta, sanii dvs isi vor pierde fermitatea puteti apela la o procedura de corectie chirurgicala estetica si anume un lifting al sanilor, care va va intineri conturul.

Dupa perioada de vindecare va trebui sa reveniti pentru un consult la o luna, la trei si la sase luni, sau ori de cate ori chirurgul dvs v-o cere. Este important sa respectati aceste programari pentru ca doctorul dvs sa poata evalua rezultatele pe termen lung.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie