Problemele de ordin estetic cu care se confrunta femeia insarcinata….cum le prevenim ( in 4 episoade)

Femeia insarcinata
Problemele de ordin estetic cu care se confrunta femeia insarcinata….cum le prevenim ( in 4 episoade)
19 martie 2018
femeia insarcinata
Problemele de ordin estetic cu care se confrunta femeia insarcinata….cum le prevenim ( in 4 episoade)
22 martie 2018

Problemele de ordin estetic cu care se confrunta femeia insarcinata….cum le prevenim ( in 4 episoade)

Femeia insarcinata

EPISODUL II

Acumularea de kg in plus
-Ptoza (lasarea) abdominala
-Ptoza (lasarea) sanilor

Daca mamica alapteaza, ceea ce este intodeauna de dorit, mare parte a kilogramelor acumulate in timpul sarcinii  dispar repede.  Imediat dupa intarcare pot fi reluate programe de fitness, diete alimentare restrictive, programe de terapii corporale, injectabile, chiar si chirurgie daca este nevoie.
Daca mamica nu alapteaza, atunci ea trebuie sa se ingrijeasca de revenirea ei din pct de vedere fizic, fara intarziere. Daca au trecut 6 luni si slabirea nu s-a produs, revenirea la silueta initiala va fi  mult mai greoaie.
Pe perioada sarcinii, atunci cand abdomenul, dar si sanii, sunt intr-o lenta dar continua crestere, aplicati din plin creme antivergeturi pe baza de produse naturale, destinate femeilor insarcinate. Procurati aceste produse doar din farmacii. Daca nu aveti posibilitati, aplicati ulei de masline!
Aceasta este perioada in care vergeturile se formeaza, cand abdomenul, respectiv sanii sunt in crestere. Vergeturile devin insa vizibile dupa ce volumul scade, adica dupa nastere.

In timpul sarcinii faceti masaje de relaxare cu astfel de produse naturale. Este tot ceea ce puteti face. Niciun alt procedeu nu este permis! Nicio alta tehnologie/aparat nu va face bine. Nici macar sauna sau jacuzzi nu sunt permise.
Dupa nastere, pe abdomenul inca destins, aplicati un conformator- modelator, a carui constrictie o cresteti gradat, revenirea si contractarea pielii lasate este fortata astfel intr-un mod benefic.

Lasarea sanilor (ptoza lor) este o situatie cu care se confrunta o mare parte a femeilor care au nascut. Fie ca au alaptat sau nu, sanii tot se lasa. Acestia se maresc de volum in timpul sarcinii, motiv pentru care pielea lor se intinde in exces iar, cand revenirea la masurile de dinaintea sarcinii s-a produs, sanii se lasa.
Exista totusi cateva trucuri pe care le putem aplica pentru a nu ne confrunta cu acest neajuns. Mai intai de toate este ideal sa nu luam foarte multe kg in sarcina, se considera ca 10-15 kg sunt de bun simt.
Apoi,  in perioada de alaptare, sanii trebuiesc „goliti” permanent, astfel ca ei sa nu stea plini, durate lungi de timp. In primele luni de viata, un bebelus mananca din 3 in 3 ore. Daca alaptarea se face la san, aveti grija ca acestia sa fie goliti complet dupa fiecare alaptare. Daca nu sunt goliti, utilizati pompitele de muls ca sa extrageti diferenta de lapte care nu a fost consumata.  Obtineti doua beneficii in acest sens: 1. Stimulati lactatia si 2. Goliti sanul care nu mai sta plin, deci pielea nu mai sufera datorita distensiei exagerate.

Deci, cu ajutorul aparaturii adecvate, goliti complet sanii, la fiecare 3-4 ore, puneti la frigider lapticul astfel obtinut, sau chiar la congelator, iar bebelusul dvs va putea consuma lapte matern, la biberon, si dupa ce dvs l-ati intarcat, castigandu-va astfel mai rapid „independenta”.

Suna Acum
Directie