Problemele de ordin estetic cu care se confrunta femeia insarcinata….cum le prevenim ( in 4 episoade)

Sarcina si….. medicina estetica
16 martie 2018
Femeia insarcinata
Problemele de ordin estetic cu care se confrunta femeia insarcinata….cum le prevenim ( in 4 episoade)
21 martie 2018

Problemele de ordin estetic cu care se confrunta femeia insarcinata….cum le prevenim ( in 4 episoade)

Femeia insarcinata

Femeia insarcinata se poate confrunta cu mai multe probleme de ordin estetic. Mai jos sunt detaliate pe rand si oferite solutii pt a prevenii aparitia/agravarea lor.

Episodul I

-Caderea parului
-Pigmentare tenului
-Aparitia vergeturilor

In ceea ce priveste parul, in sarcina, acesta, de regula, se regenereaza. Datorita cantitatilor mari de hormoni estrogeni pe care o femeie insarcinata le are in organism, parul, de cele mai multe ori, devine superb in sarcina. Pe perioada alaptarii podoaba capilara se mentine. Imediat ce alaptarea s-a oprit, parul incepe sa cada! Si cade masiv! Nu va impacientati! In alte 3-4 luni se regenereaza si devine din nou foarte frumos.

Indiferent de ce ai aplica pe scalp, ciclul normal al regenararii parului va fi acelasi. In perioada de sarcina sunt utile aplicatiile la nivelul radacinii parului a decocturilor obtinute din mixt de plante ca salvia, coada soricelului si brusture. Faceti un amestec din aceste plante si aplicati de 2 ori pe saptamana, pe scalp.

 

In ceea ce priveste pielea, aceasta se pigmenteaza fiziologic in sarcina. Ultravioletele agraveaza aceasta stare. Dupa 6 luni de la nastere, pielea isi revine din punct de vedere al pigmentului. De un singur lucru trebuie sa aveti mare grija: nu va expuneti tenul la soare in sarcina! Altfel petele de pe fata vor deveni definitive.

 

Pentru vergeturi exista acum tratamente cu rezultate foarte bune. Aplicare tratamentului trebuie facuta in primele 6 luni de la nastere. Exista o substanta lichida, care se injecteaza pe traiectul fiecarei vergeturi, de 3-4 ori, la interval de 2-3 saptamani. Vergeturile imature dispart in totalitate. Cele mature sa estompeaza mult. Nu trebuie neglijata aplicare cremelor destinate mamicilor in devenire, zilnic, pe abdomenul care creste in volum. Desi inca nu se vad, aceasta este perioada in care vergeturile se formeaza; deci nu trebuie ratata!

Suna Acum
Directie