Tratamentul hiperhidrozei (transpiratie excesiva) cu botox in axila sau prin lipoaspiratia glandelor sudoripare

Tratamente spa corporale: combinatii terapeutice
13 iulie 2017
Tratamente care te pregatesc pentru plaja
13 iulie 2017

Tratamentul hiperhidrozei (transpiratie excesiva) cu botox in axila sau prin lipoaspiratia glandelor sudoripare

Toxina botulinica este foarte eficienta pentru tratarea hiperhidrozei (transpiratiei in exces). Botoxul se poate injecta in axila, in palme sau in talpi. Dezavantajul tine de faptul ca este eficient pentru cateva luni, apoi trebuie repetata injectarea. Trebuie sa stiti ca se injecteaza in axile de regula o cantitate de doua ori mai mare decat pentru ridurile fetei, de aceea acest tratament este mai scump.

O alta varianta foarte buna de a scapa de transpiratia din axile este lipoaspiratia glandelor sudoripare. Se face cu anestezie locala si consta in utilizarea unei canule speciale care are o mica chiureta in varf cu ajutorul careia se mobilizeaza si se extrag glandele sudoripare. Aceasta medoda de tratament este cu efect definitiv.

Transpiratiile abundente pot avea mai multe cauze, cele care apar in timpul efectuarii unor activitati tradeaza de obicei o disfunctie hormonala, cele care apar nocturn pot fi semn de boli infectioase (tuberculoza). Mai exista transpiratii abundende (hipersudoratii) care apar in pusee, in menopauza sau care apar acut in infarctul miocardic sau alte afectiuni cu debut acut.

Transpiratiile in exces cronice, cunoscute si sub denumirea de hiperhidroza sunt accentuate de efort fizic, stress, emotii. Glandele sudoripare lucreaza in exces sub influenta unor cantitati mai mari de hormoni adrenergici. Este important sa consultati un medic specialist pentru a stabili cauza si tratamentul adecvat.

Suna Acum
Directie