Vaginoplastie

Vaginul este un organ tubular care face legatura intre organele genitale externe si cele interne, mai precis intre vulva si uter. Dimensiunile acestuia sunt variabile in functie de statura, rasa, varsta. .

Vaginul este un organ muscular, care are capacitatea de a-si adapta diametrul in functie de necesitati. In anumite conditii fiziologice (varsta, dupa nastere, ereditar), aceasta adaptabilitate este depasita din cauza laxitatii instalate la nivelul acestor muschi, iar pentru a obtine o imbunatatire a vietii sexuale este nevoie de o corectie chirurgicala. .

Vaginoplastia este o interventie care presupune corectarea diametrului lumenului vaginal prin excizia unor portiuni de mucoasa si miorafii seriate. O alta varianta de a “ingusta” lumenul vaginal este microlipofiling-ul, adica injectii cu grasime in grosimea peretului vaginal, sub mucoasa acestuia, circumferential, pana la obtinerea rezultatului dorit..

In ambele cazuri este nevoie de anestezie peridurala, iar recuperarea dupa operatie se face in aproximativ 5 zile. Reluarea contactelor sexuale se poate face dupa 3-4 saptamani..

Intrebari frecvente.

Cat dureaza vindecarea dupa vaginoplastie? Vindecarea transelor de sutura dureaza de regula 10-12 zile. Firele de sutura sunt resorbabile. Vindecarea este definitiva la 4 saptamani de la interventie, motiv pentru care este nevoie de repaus sexual in acest timp..

La cat timp dupa vaginoplastie poate fi reluata viata sexuala? Intercursul poate fi reluat dupa 3-4 saptamani de la operatie. Daca nu este respectata aceasta perioada este posibil ca suturile musculare sa cedeze si operatia sa nu fie incununata de succes. In cazul microlipofiling-ului este nevoie de aceeasi perioada de repaus sexual pentru ca tesutul gras transplantat sa se integreze in noua localizare..

Este vaginoplastia o interventie dureroasa? Interventia nu este dureroasa pentru ca se desfasoara sub anestezie locala (peridurala) sau generala (la cerere). Antialgicele obisnuite sunt suficiente pentru a contracara disconfortul postoperator. .

In ce constau pregatirile preoperatorii pentru vaginoplastie? Preoperator trebuie facute o serie de analize de sange astfel incat sa excludem eventualitatea unor probleme de coagulare ale sangelui. Zona vulvara este extrem de bine vascularizata si sangerarea poate fi foarte abundenta. Cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie este nevoie sa se intrerupa administrarea oricarui medicament, cu exceptia celor prescrise de chirurgul dvs. Cateva zile inainte de operatie se va face toaleta vaginala cu apa calda si solutii antiseptice vaginale, apoi se va introduce in vagin un ovul cu betadina. Ultima masa va fi seara de dinainte de ziua operatiei, o masa alcatuita din alimente usor de digerat. Apoi este interzis sa mai mancati, sa beti apa sau sa mestecati guma. Stomacul trebuie sa fie golit de secretii si alimente in eventualitatea in care se decide ca operatia sa se desfasoare cu anestezie generala. .

In ce constau ingrijirile postoperatorii in cazul vaginoplastiei? Postoperator datorita riscului de sangerare este nevoie sa ramaneti in clinica sub supraveghere medicala 24 de ore. La extrenare vi se va prescrie o serie de medicamente antibiotice, antialgice, antiinflamatorii, iar pentru toaleta vaginala ovule cu betadina. Prafurile antiseptice sunt binevenite si trebuiesc aplicate dupa fiecare spalare cu apa si sapun. Este de preferat sa utilizati sapunuri speciale pentru aceasta zona pentru ca nu sunt atat de agresive si favorizeaza vindecarea. De asemenea sapunul cu betadina este foarte util. Pansamentele nu sunt obligatorii daca stati in casa. Articolele de lenjerie intima nu este absolut obligatoriu sa le purtati in casa. In cazul in care iesiti din casa este nevoie sa utilizati un tampon extern si un slip care sa nu fie foarte stramt. Nu purtati pantaloni stramti cel putin 3-4 saptamani postoperator. Este contraindicat mersul pe bicicleta, pozitia sezanda pentru mai mult de jumatate de ora fara pauza, pentru o perioada de cel putin 4 saptamani postoperator. Masajul zonelor operate este interzis pentru cel putin 4 saptamani. .

Care sunt complicatiile vaginoplastiei? Complicatiile imediate sunt reprezentate de sangerari nedorite abundente de aceea este bine sa ramaneti sub supraveghere medicala cel putin 24 de ore. Daca nu sunt respectate indicatiile de ingrijire postoperatorie pot apare infectia, dehiscenta plagilor operatorii, hematoame, seroame, etc..

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie