8 reguli de ingrijire a tenului pe timp rece

Tratamente spa corporale: combinatii terapeutice
13 iulie 2017
Tratamente care te pregatesc pentru plaja
13 iulie 2017

8 reguli de ingrijire a tenului pe timp rece

Temperaturile scazute, vantul puternic si ploile care au lovit Romania in ultimele zile afecteaza mai mult decat transportul, avand un impact negativ si asupra asupra frumusetii fiecareia dintre noi. Iata cateva sfaturi pentru a va proteja tenul de frig, astfel incat sa va pastrati stralucirea pe timp rece.

  1. Seara este obligatorie demachierea perfecta si curatirea tenului cu apa calda (si sapun -daca tenul este gras sau mixt), este perioada perfecta pentru bai de abur, atat de bine venite pentru pastrarea prospetimii si cresterea vascularizatiei locale.
  2. Dupa demachierea de seara este important sa aplicam cremele/ serurilor medicinale daca este cazul (antiacnee, antipigmentare, antipori, anticomedoane etc)
  3. La 30 de minute interval dupa aplicarea cremelor medicinale, este important sa aplicamcrema de noapte. In sezonul rece nu trebuie sa lipseasca o crema de noapte aleasa in acord cu tipul de ten.
  4. Machiajul pe timpul rece poate fi mai consistent, in sensul ca fondul de ten nu mai are efectele nocive pe care le are atunci cand este utilizat in exces in perioadele calde ale anului. Sebumul si sudoratia sunt in cantitati reduse atunci cand este frig afara, iar prin utilizarea unor fonduri de ten mai compacte va protejati suplimentar tenul de agresiunea temperaturilor reduse.
  5. Masca superhidratanta specifica fiecarui tip de ten trebuie aplicata saptamanal. Daca nu aveti produsul cosmetic la indemana tot timpul, o masca preparata dintr-un galbenus de ou si o lingurita de smantana sau ulei de masline este bine venita.
  6. Mezoterapia este foarte eficienta atunci cand dorim sa ne pastram prospetimea si luminozitatea tenului. Apelati cu incredere la clinicile de specialitate pentru acest tip de tratament. Este important sa faceti macar 4 sedinte pe sezon, la 2-3 saptamani interval.
  7. Lasertepia pentru cresterea colagenului de la nivelul tegumentului fetei este importanta in orice sezon al anului, cu accent in aceasta perioada pentru ca nu mai exista riscul hiperpigmentarilor produse de expunerea la soare.
  8. Daca sunteti pacientii unor clinici de medicina estetica si deja beneficiati de efectele minunate ale produselor injectabile, sezonul rece este acela in care obligatoriu trebuie sa faceti o vizita la cabinet. Frigul poate favoriza “degradarea” tegumentului. Iar daca produsele injectabile si-au terminat efectul, sezonul rece nu este nicidecum cel mai bun moment sa feceti pauza “de la injectari”.
    Pentru mai multe informatii ma puteti contacta pe forumul Care Zone, prin formularul clinicii sau la numarul de telefon 0744.338.757
Suna Acum
Directie