Adevarul despre marirea sanilor: sanii pot fi mariti si altfel, sau doar cu implanturi mamare?

Tratamente spa corporale: combinatii terapeutice
13 iulie 2017
Tratamente care te pregatesc pentru plaja
13 iulie 2017

Adevarul despre marirea sanilor: sanii pot fi mariti si altfel, sau doar cu implanturi mamare?

Va propun o serie de articole in care va raspund sincer si direct la cele mai frecvente intrebari despre marirea sanilor. Astazi va propun sa vorbim despre cele mai bune metode de marire a sanilor. Sunt implanturile mamare singura interventie care da rezultate, sau sunt si alte metode de augmentare a sanilor?

Deocamdata, cea mai sigura modalitate de marire a sanilor este aceea care utilizeazaimplanturile mamare.

Implanturile sunt niste „pungi” pline cu silicon, sterile, care se insereaza in spatele muschilor pectorali – muschii anteriori ai toracelui- pentru a produce o marire a sanilor. In marea majoritate a cazurilor indicatia este de insertie in spatele acestor muschi. Exista si exceptii de la aceasta regula si anume la sportivele de performanta (handbaliste, voleibaliste, jucatoare de tenis, inotatoare etc), la dansatoare, instructoate de fitness, persoane care in general utilizeaza intens acesti muschi. In aceste cazuri implanturile trebuiesc montate inaintea muschilor pectorali pentru a nu deteriora functia acestora si pentru a obtine un rezultat estetic cat mai bun.

Avantajele acestei metode sunt incontestabile. Marea majoritate a tehnicilor nu invadeaza deloc glanda mamara, aceasta ramanand intacta. Iar daca se doreste scoaterea acestora, se poate face fara probleme, sanii revenind de regula la forma de dinainte de interventie in decurs de cateva luni.

O putem considera o etapa premergatoare marei revolutii in medicina, revolutie pe care o asteptam cu totii si anume „cultura de celule proprii”, astfel incat sa putem obtine „piese de schimb” pentru orice organ, inclusiv pentru glanda mamara. Dar mai e pana atunci…

Au fost facute incercari /studii in ceea ce priveste alte variante de marire de sani. Acum cativa ani se facea mare valva in lumea medicala pentru un produs de acid hialuronic special creat pt marirea diverselor parti ale corpului si inclusiv pentru sani. Dupa cativa ani tehica a fost abandonata pentru ca este greoaie, necesita aparatura care nu-si justifica costul, iar rezultatul nu dureaza mai mult de cateva luni dupa care trebuie refacuta interventia. Iar daca din greseala materialul este introdus in glanda apar semne fals pozitive de noduli care sunt greu de urmarit la controalele obisnuite mamografice.

S-a incercat si varianta prin utilizarea lipofilingului – adica injectari de grasime proprie. Si aceasta tehnica poate da aceleasi rezultate mamografice fals pozitive. Si aceasta tehnica este greoaie, pt o marire a sanilor cu 100 ml (o jumate de pahar de apa) este nevoie de o operatie de 7-8 ore, cu anestezie generala.

Recent au aparut tehnici de utilizare a celulelor stem extrase din grasime sau plasma, tehnici care au putin adepti deocamdata pe plan international, nu pt ca nu avem incredere in celula stem, nu aceasta este cauza. Ci pentru ca tehnica nu este suficient de rutinata, nu facem experimente pe pacientii nostri, si nu ne propunem sa o aplicam decat atunci cand va intruni toate aprobarile forurilor internationale de specialitate.

In articolul viitor va voi raspunde la o noua intrebare frecventa despre marirea sanilor. Pana atunci va stau la dispozitie pe forumul Care Zone sau pe pagina de contact a www.adinaalberts.ro/carezone

Suna Acum
Directie