Aromaterapie si reflexoterapie


Aromaterapia se poate aplica ori de cate ori dorim sa obtinem o atmosfera placuta si relaxanta intr-o incapere de tratament indiferent de tratamentul ales. Si in cazul tratamentelor faciale putem asocia aromaterapia

Punctele energetice care exista in talpi exista si la nivelul pavilioanelor auriculare care pot fi usor masate cu efecte similare masajului plantar. De asemenea si la nivelul aripilor nazale exista astfel de centri nervosi, cei drept mai slabi reprezentati, dar suficient de importanti, si ai caror masaj previne agravarea unor boli si previne aparitia altora.

In clinica Care Zone aromaterapia se practica impreuna cu masajul. Folosim uleiuri special preparate in acest scop, avand ca baza uleioasa uleiul de masline sau de seminte de struguri, la care adaugam cateva picaturi de uleiuri volatile din plante. Acestea sunt alese in functie de fiecare client in parte si de scopul terapeutic propus. Indicatii si contraindicatii pentru aromaterapie
Intrucat este o metoda pur naturala, orice persoana cu o stare relativ buna de sanatate poate beneficia de aceasta terapie. Contraindicatiile sunt reprezentate de bolile de piele, boli infecto-contagioase, boli grave cardiace, renale, pulmonare, etc.

Cat dureaza o sedinta de aromaterapie?

Poate dura de la 30 pana la 60 de minute. Persoanele tinere suporta usor sedinte de 60 de minute. Sunt indicate maxim doua sedinte pe saptamana.
Reflexoterapie

Masajul reflexogen consta in masarea anumitor zone de pe piele si obtinerea la distanta, la nivelul organelor interne, prin intermediul centrilor nervosi, ameliorarea functiilor anumitor organe.

In practica se folosesc mai multe feluri de masaj reflexogen: pe talpi si picioare, pe palme si maini, la nivelul urechii, la nivelul mucoasei nazale, etc. In clinica Care Zone se practica reflexoterapia la nivelul talpilor si picioarelor precum si al palmelor si mainilor.
Indicatii si contraindicatii pentru reflexoterapie

Principalele indicatii sunt reprezentate de dureri din diferite cauze, tulburari circulatorii periferice cum ar fi “picioare grele”, crampe musculare, varice, boli cardio-respiratorii, astm bronsic, bronsite cronice, dureri precordiale, boli ale aparatului digestiv, migrene, boli ginecologice, menopauza, boli reumatice cronice, lumbago, etc. Contraindicatiile sunt aceleasi ca pentru masaj si aromaterapie.

Cat dureaza o sedinta?

Durata unei sedinte variaza intre 30 si 60 de minute. Sunt indicate serii de 12 pana la 20 de sedinte succesive, una in fiecare zi, intervalul dintre serii fiind de 1-2 luni.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie