Augmentarea Buzelor

 

augmentarea buzelor

Buzele noastre isi schimba forma si volumul odata cu trecerea anilor. Stiinta ofera solutii si in sensul acesta, astfel ca azi sunt la moda buzele lucioase si voluminoase, semn de tinerete si sanatate deplina.

Augmentarea buzelor, denumita si cheiloplastia de augmentare este o procedura care poate fi chirurgicala sau nu, de marire a volumului acestora. Exista si alte proceduri de modelare a formei si conturare a marginilor precum si de lifting de buze.

Acest procedeu implica utilizarea unei game extrem de varieta de produse, injectabile permanente sau temporare, implanturi de buze, sau chiar utilizarea propriei grasimi. Pentru augmentarea buzelor se utilizeaza produse sintetice sau biologice, sau tesuturi proprii recoltate si reintroduse chirurgical.

Produsul injectabil "ideal" trebuie sa fie moale, pliabil si permanent, sa nu produca complicatii niciunui pacient. In momentul de fata acest lucru nu este posibil. Doctorii de pretutindeni obtin rezultate remarcabile folosind preparatele care exista la ora actuala pe piata.Ultimele cercetari ne permit sa avem mai multa incredere in injectabilele cu efect temporar. In acest caz nu exista efecte adverse importante, iar ultimele produse aparute au o puritate crescuta.

Reducerea efectului in timp pana la disparitie este un lucru bun pana la urma daca ne gandim ca moda evolueaza extrem de repede. Variatiile masive de greutate modifica proportiile dintre diferitele segmente ale fetei. In cazul unui implant permanent acest aspect inestetic nu poate fi corectat cu usurinta.

Intrebari frecvente

Ce este un produs injectabil?

Firmele producatoare pun la dispozitia utilizatorilor preparate inlocuitoare de volum incapsulate in seringi speciale de unica folosinta. Acest produs este un gel obtinut sintetic sau biologic, pe baza de colagen, acid hialuronic, etc. (Collagen, Restylane, Perlane, Hylaform, Juvederm, Teosyal, etc.

Care sunt beneficiarii augmentarii buzelor?

Persoanele cu buze mici, lipsite de volum, asimetrice care au nevoie de reconstructie, buzele "cazute", diferente de culoare, riduri adanci datorate varstei inaintate, fumatului, s.a.m.d.

Este augmentarea buzelor o procedura dureroasa?

Durerea depinde de tehnica si de produs. implanturile nu se pot introduce fara anestezie locala sau regionala. Produsele injectabile nu necesita de obicei echipa chirurgicala, sala de operatie sau anestezie generala. Se mai pot administra sedative usoare pe cale orala.

Care sunt riscurile si complicatiile augmentarii buzelor?

Nu sunt prea multe daca comparam aceasta tehnica cu alte metode de tratament. Totusi sunt destule pentru a le lua in considerare si a incerca sa le evitam. Acestea depind de tipul de produs folosit. In cazul implanturilor definitive poate apare infectie si iritatie daca marginile implantului sunt prea mari pentru cavitate sau sunt nerotunjite. In acest caz ele sunt scoase. Pot apare efecte adverse determinate de implant sau de producerea unui tesut cicatricial in exces, in urma unei infectii sau aparitia unei reactii de respingere a organismului. Pot apare discromii din cauza vanatailor sau hematoame. Preparetele injectabile temporare sau semitemporare nu au efecte adverse.

Care sunt contraindicatiile augmentarii de buze?

Persoanele care au antecedentele urmatoare nu sunt candidati pentru aceasta metoda:

  • accutane utilizat 6 luni inainte sau dupa;
  • acest medicament poate mari sansa de aparitie a cheloidului;
  • tulburari de colagen, tulburari ale procesului de cicatrizare, ale tesutului de conexiune;
  • lupus eritematos sistemic;
  • boli acute;
  • diabet;
  • probleme de coagulare a sangelui;
  • placa orala excesiva, abcese dentare, herpes oral.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

 
Suna Acum
Directie