Corectii chirurgicale estetice la nivelul anatomiei intime feminine

Adevarul despre marirea sanilor: totul despre implanturile mamare cu silicon
13 iulie 2017
Ingrijirea tenului, a pielii si a parului in concediul de vara
13 iulie 2017

Corectii chirurgicale estetice la nivelul anatomiei intime feminine

Organele genitale feminine a caror estetica si functionalitate poate fi îmbunatatita în sensul obtinerii unei cresteri a calitatii actului sexual sunt: labiile mici si mari, clitorisul si vaginul (corectia diametrului prin vaginoplastie chirurgicala sau microlipofiling).

Corectia labilor mici care sunt dezvoltate în exces se face printr-o interventie chirurgicala care presupune scurtarea si modelarea acestora. Tehnicile de corectie sunt mai multe, în functie de anatomia fiecaarei paciente în parte. Rezultatele sunt foarte bune daca sunt respectate conditiile de vindecare. Labioplastia este o interventie delicata, presupune îndemânare din partea chirurgului si nu trebuie privita ca o simpla excizie tegumentara, cum sunt unii tentati sa o faca. Inciziile trebuie atent pozitionate si suturate pentru a nu produce asimetrii sau bride cicatriceale.

Cosmetizarea la nivelul labiilor mari este posibila si este, mai ales, pentru refacerea tonusului. Pe masura ce se înainteaza în vârsta, la acest nivel, apare o scadere a tonusului si fermitatii, pielea, si asa foarte fina, devine mai flasca. Astfel, pentru a îmbunatati aspectul acestui segment anatomic, se utilizeaza tehnica de microlipofiling, adica injectii cu grasime. Corectia labiilor mari, în sensul micsorarii lor, este mai putin ceruta si practicata, dar este posibila atunci când este cu adevarat necesara.

Clitorisul este situat la nivelul portiunii anterioare a vulvei si este o structura sensibila, bogat inervata, cu rol în producerea si mentinerea excitatiei sexuale. În stare de repaus, clitorisul nu este vizibil în mod normal, el fiind situat într-un “manson” de tegument care-l protejeaza de stimularile externe. În timpul actului sexual, acesta “iese” în erectie si devine evident la nivelul vulvei. Operatia consta în excizia unei portiuni din acest manson de piele care-l înconjoara, astfel încât sa fie mai usor accesibil în timpul actului sexual. Interventia este similara, pâna la un punct, circumciziei care se practica la barbati. Clitoroplastia este interventia de micsorare a clitorisului, necesara în cazurile în care anatomia acestuia depaseste normalitatea. Este o interventie care se practica rar, doar atunci când dimensiunile acestuia creaza un disconfort zilnic important.

Vaginul este un organ tubular care face legatura între organele genitale externe si cele interne, mai precis între vulva si uter. Dimensiunile acestuia sunt variabile în functie de statura, rasa, vârsta. Vaginul este un organ muscular, care are capacitatea de a-si adapta diametrul în functie de necesitati. În anumite conditii fiziologice (vârsta, dupa nastere, ereditar) aceasta adaptabilitate este depasita din cauza laxitatii instalate la nivelul acestor muschi, iar pentru a obtine o îmbunatatire a vietii sexuale este nevoie de o corectie chirurgicala. Vaginoplastia este o interventie care presupune corectarea diametrului lumenului vaginal prin excizia unor portiuni de mucoasa si miorafii (suturi musculare) seriate. O alta varianta de a “îngusta” lumenul vaginal este microlipofilingul, adica injectii cu grasime în grosimea peretelui vaginal, sub mucoasa acestuia, circumferential, pâna la obtinerea rezultatului dorit. În ambele cazuri, este nevoie de anestezie peridurala, iar recuperarea dupa operatie se face în aproximativ 5 zile. Reluarea contactelor sexuale sepoate face dupa 3-4 saptamâni.

Suna Acum
Directie