Volumul de aer respirat zilnic de catre fiecare dintre noi este de aproximativ 20.000 de litri.
Fara aer, supravietuirea este posibila doar cateva minute. O lipsa de oxigen la nivel cerebral de peste 5 minute va duce la compromiterea definitiva a creierului.
Poluarea atmosferica afecteaza intr-o mare masura sanatatea noastra. In comparatie cu gravitatea bolilor pe care un aer viciat le poate declansa, atentia cu care ne alegem cremele si sampoanele bio din rafturile magazinelor pare hilara.
Traiul in centrul marilor metropole ne expune major din acest punct de vedere. Este imposibil sa respiri aer curat daca locuiesti intr-un apartament ultracentral in Piata Romana din Bucuresti, de exemplu. Tot ce poti sa faci este sa incerci sa purifici aerul pe care il respiri, in propria locuinta, si daca este posibil, si la serviciu. Procurati-va aparate de purificare a aerului si folositi-le intens.
De asemenea, in locuintele dvs, atentie la cantitatea de toxine pe care, involuntar, le introduceti chiar dvs prin utilizarea parfumurilor de interior, a gelurilor de curatare, a detergentilor pentru podele sau carpete, a insecticidelor, a balsamurilor de orice fel, etc.
Renuntati la toate acestea. Folositi detergenti ecologici, in cantitate mica, diluati gelurile de spalare prin adaos de apa, puneti site contra insectelor la geamuri.
Achizitionati-va locuinte la periferia marilor orase, la 10-15 km distanta de acestea. Chiar daca naveta poate fi un impediment, pe termen lung este cea mai buna alegere pentru dvs si copiii dvs, pentru ca puteti astfel beneficia de un aer curat si de o sanatate solida.
Mergeti la sfarsit de saptamana in zone nepoluate si petreceti ore in sir afara, atunci cand vremea va permite.