Esteticul se arată, se exersează şi se educă

Adina Alberts ne spune adevarul gol-golut despre operatiile de marire de sani
13 iulie 2017
Femei in CTRL: Adina Alberts, femeia prin bisturiul careia trec vedetele din Romania
13 iulie 2017

Esteticul se arată, se exersează şi se educă

A început un an nou, cu dorinţe multe şi cu o listă întreagă de ”to do-uri”, iar printre toate se regăseşte şi nevoia de a avea o imagine impecabilă, indiferent de metoda la care recurgem. Dar ce înseamnă esteticul?

Esteticul este o notiune abstractă, ce poate fi greu explicata īn cuvinte, īnsa de cele mai multe ori este o chestiune care tine de bagajul cultural si de proportii, spune medicul primar în chirurgie plastică Adina Alberts. „Lumea se grabeste pe toate planurile si totul īn jurul nostru a devenit business si imagine. Frumusetea si esteticul au ajuns un «lux», iar felul īn care arati a īnceput sa se confunde cu felul īn care esti. Medicina si chirurgia estetica au cunoscut o dezvoltare deosebita īn ultimii ani. Totul a evoluat īn doar 50 de ani”, spuneAdina Alberts.

„Frumusetea are doua componente majore. Pe de o parte, putem spune ca frumusetea este o perceptie personala. Fiecare dintre noi are alte valori despre frumusete. Un barbat mediteraneean rareori va iubi o femeie nordica. Culoarea parului si a pielii, trasaturile fizice si psihice ale acestei femei vor fi piedici de netrecut īn dezvoltarea unei relatii”, explica Adina Alberts. Chirurgul estetician spune ca, īn conceptia noastra, a europenilor, o femeie de culoare, ca sa fie frumoasa, trebuie sa aiba trasaturi cāt mai apropiate de cele ale unei femei de rasa alba.

„Daca nasul este lat, buzele sunt mari, parul este sārmos si foarte cret, caracteristic africanilor, iar culoarea pielii este foarte īnchisa, atunci vom considera acel chip neatragator”. Pe de alta parte, mai spune Adina Alberts, stim astazi mai bine ca oricānd ca exista standarde matematice de frumusete, universal valabile. „Chipul unui fotomodel de succes este «frumos» pentru marea majoritate dintre noi, africani sau asiatici. Cu cāt un chip este mai armonios, pastrānd proportiile geometrice ideale, cu atāt va fi considerat mai frumos.”

Suna Acum
Directie