Pe durata sarcinii apar diverse modificari ca hiperlordoza, binecunoscuta “durere de spate”, edeme la nivelul membrelor inferioare, retentia de apa “picioare umflate si dureroase”, caderea parului, stari de anxietate si nervozitate care ingreuneaza perioada sarcinii si care netratate la timp, pot duce la depresii majore.
Care Zone Uban SPA va ofera cele mai noi si complete tehnici de ingrijire corporala a gravidelor. Programele concepute special de catre kinetoterapeutii clinicii sunt destinate viitoarelor mamici si sunt reprezentate de imbinarea perfecta de terapii complementare ca :
Intrebari frecvente despre ingrijirea corporala a gravidelor
Masajul terapeutic prenatal este mai mult decat necesar si placut pe durata trimestrelor II si III ale sarcinii, luand in considerare numeroasele sale efecte benefice asupra corpului:
Gimnastica medicala pentru gravide se adreseaza trimestrelor II si III ale sarcinii si consta in pregatirea psihosomatica (fizica si psihica) a gravidei, educatia respiratorie, tonifierea musculaturii abdominale, prevenirea durerilor lombare, stimularea circulatiei de intoarcere venoasa si tonifierea musculaturii planseului pelvin (cel care sustine fatul).
Durata unei sedinte variaza intre 1h30 min si 2h30min, in functie de trimestrul de sarcina in care se afla gravida, varsta pacientei, starea fizica a acesteia si programul ales. Frecventa acestora de asemenea variaza de la una la trei sedinte pe saptamana.
Reflexoterapia (masajul terapeutic reflexogen) presupune diagnosticarea, prevenirea si chiar tratarea anumitor afectiuni (stres, insomnii, migrene, obezitate, constipatie, balonari, sindromul mainilor si picioarelor reci, etc) prin stimularea punctelor reflexogene ale corpului ce corespund unor organe sau unor structuri ale organismului, avand scop direct reducerea tensiunilor si inlaturarea stresului (factorul principal al declansarii multor boli).
Pachetele de tratament se adreseaza trimestrului II si III de sarcina si se pot desfasura pe toata perioada sarcinii daca sanatatea o permite. Este nevoie de un certificat medical lunar sau la doua luni pentru a atesta starea de sanatate a gravidei si a fatului.
In primul rand muzica actioneaza asupra psihicului, inducand o stare profunda de relaxare si stimuland, indirect, functionarea organismului uman. Inca inainte de a ne naste, cam din a 16-a saptamana de sarcina, anumite zgomote interne cum ar fi bataile inimii sau curgerea sangelui, dar si cele din afara, ne influenteaza puternic.Organismul invata sa reactioneze la muzica si la elementele ei – ritm, dinamica, melodie – iar dupa nastere, cu atat mai mult.
Tensiunea, pulsul, respiratia, sensibilitatea la durere, toate sunt influentate de ritm sau de anumite lungimi de unda. Efectuand diverse teste, medicii au descoperit ca nivelul hormonilor stresului, adrenalina, noradrenalina si cortizonul, pot fi coborate cu 20% cu ajutorul unei muzici romantice.
De exemplu, femeile pot suporta mai usor durerile nasterii daca asculta muzica, pacientii care asculta muzica inainte de operatie au nevoie de 50% mai putine calmante, iar in timpul interventiei au un nivel al hormonilor de stres mult mai redus. Sistemul vascular nu este atat de incarcat, iar activitatea cerebrala se desfasoara mai linistit.
Tratamentul capilar consta in aplicarea unor masti sau solutii tonice naturale la baza scalpului. Aceste masti si solutii au ca obiective:
In compozitia acestor masti intra: ginsengul, urzica, provitamina B5, componente ce se opun procesului de rigidizare a colagenului pentru a conserva supletea si elasticitatea tesuturilor ce inconjoara radacina firului de par, si aminexilul (monoxidilul) pentru a stopa caderea parului.
Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!