Ten uscat carezone
9 reguli de urmat daca ai tenul uscat si vrei sa nu apara ridurile
27 martie 2018
Prevenirea ridarii tenului
Prevenirea ridarii tenului
29 martie 2018

Ingrijirea corecta a tenului mixt

Ingrijirea tenului mixt

  1. Spalati tenul cu apa calda si sapunuri care contin acid glicolic sau salicilic. Uscati prin tamponare cu servetele de unica folosinta.
  2. Daca prin ten mixt intelegeti ten cu puncte negre sau albe, sau chiar cu acnee, atunci toate aceste zone trebuie tratate diferit. In primul rand trebuie tinuta sub control secretia de sebum prin aplicare de produse cosmetice specifice, necomedogene. Punctele negre si albe trebuie indepartate de catre o cosmeticiana priceputa, prin puntie cu ac steril. Pt acnee folositi produse farmaceutice de genul Mask Plus care contin si retinol si un antibiotic si acid glicolic. Si acidul azelaic este util in tratarea acneei.
  3. Verificati daca exista o secretie marita de hormoni androgeni. Daca da, incercati o medicatie antagonista.
  4. Pilulele anticonceptionale pot fi utile pentru a scadea secretia de sebum.
  5. Aplicati masti din albus de ou pe care il amestecati cu putina faina ca sa formati o pasta. Aplicati-o pe fata si lasati-o 30 minute.
  6. Faceti masti faciale din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa. Lasati-o sa actioneze pe fata, timp de 5 minute!
  7. Aplicati pe fata, zilnic, tamponament cu infuzie concentrata de ceai verde.
  8. Schimbati dieta alimentara. Renuntati la gluten si dulciuri. Consumati alimente cu Omega 3,6,9 sau luati suplimete alimentare cu aceste grasimi. Luati Probiotice si/sau consumati Kefir.
  9. Adresati-va clinicilor de specialitate si faceti o cura de minim 4 sedinte de laserterapie pt inchiderea porilor si diminuarea cantitatii de sebum.
Suna Acum
Directie