Înlăturarea cicatricelor de la piercing-uri

Tratamente spa corporale: combinatii terapeutice
13 iulie 2017
Tratamente care te pregatesc pentru plaja
13 iulie 2017

Înlăturarea cicatricelor de la piercing-uri

Cicatricele de la pierce-uri sunt vechi şi, de regulă, nu mai pot fi estetizate decât prin excizie chirurgicală şi resuturare. În cazul cicatricelor punctiforme de la pierce-uri, nici acest lucru nu este indicat pentru că sunt prea mici. Nu rămâne decât camuflarea cicatricelor sub un tatuaj la nivelul buzei, dacă este posibil.

Ori de câte ori pielea intră în contact cu obiecte care o lezează se poduc distrucții celulare, mai mari sau mai mici, care fie se vor vindeca fără urme, fie vor lăsa cicatrici. Cicatricile variaza ca forma, culoare, marime, aspect, consistenta, elasticitate etc. Procesul de cicatrizare este reprezentat de succesiunea de etape pe care le străbate pielea de la leziunea propriu-zisă până la formarea cicatricei definitive. Acest interval de timp variază în funcție de mai mulți factori, dintre care cei mai importanți sunt factorii genetici și modalitățile de producere și vindecare ale plăgiilor.

În general, după faza acută care durează până la 2 săptămâni, când de obicei se extrage și materialul de sutură, urmează până la 6 luni o perioadă în care cicatricea proaspăt formată se remaniază continuu. Este perioada în care cicatricea este denumită “tânără” sau “imatură” sau “în evoluție”. Colorația acesteia este roșiatică și aspectul este de obicei neuniform. Este de asemenea perioada unică de altfel, în care aceasta poate fi influențată de creme, unguente, plasturi speciali cu silicon, masaj etc.

După aproximativ 6 luni o cicatrice normală se oprește din evoluție și se va transforma în cicatrice “matură” sau “definitivă”. Cicatricea se albește și devine uniformă. Cele descrise mai sus corespund procesului de cicatrizare fiziologic.

Suna Acum
Directie