Lipoliza

 

Lipoliza este o metoda nechirurgicala de diminuare a straturilor de grasime aflate sub piele. Pot fi accesate toate zonele corpului, de la zona periorbitala pana la abdomen, coapse, solduri.

Cele mai remarcabile rezultate sunt obtinute in zona "gusei", pentru "pungile de sub ochi", pentru talie si zona interna a genunchiului.

Sunt utilizati mai multi agenti de lipoliza in combinatie cu alte substante ajutatoare (vasodilatatoare, de resorbtie, de hidratare, etc.). Produsul frecvent utilizat se numeste "fosfatidilcolina" (lecitina), ce se obtine cel mai adesea din extract de soia.

Lipoliza nu este o metoda de slabire! Aceasta tehnica este foarte utila in remodelarea corporala pe zone limitate, zone care nu pot fi reduse prin diete si exercitii fizice.

Imediat dupa injectare, zona tratata se inroseste, se umfla, creste temperatura locala, si apare o usoara senzatie de durere; toate semnele de inflamatie locala isi vor face treptat aparitia. Aceste manifestari locale dureaza aproximativ 3-4 zile, dupa care se reduc gradual si dispar. De asemenea, pot apare vanatai care vor disparea in aproximativ o saptamana. 

Cu cat semnele de inflamatie locala sunt mai mult timp prezente cu atat rezultatele lipolizei vor fi mai bune.

Inflamatia locala reprezinta manifestarea externa a pocesului de liza (distructie) a grasimilor din depozite. Daca vom institui un tratament antiinflamator in perioada imediat injectarii, acesta va contracara procesul de lipoliza iar rezultatele vor fi mai reduse.

Intrebari frecvente

Cat dureaza o sedinta de lipoliza?

De obicei nu se injecteaza mai mult de 4-6 fiole de fosfatidil colina, astfel o sedinta dureaza in medie 30 de minute.

Este lipoliza un tratament dureros?

Sunt utilizate ace foarte fine, astfel se percep intepaturi minime bine suportate chiar si de cei mai sensibili dintre pacienti.

Ce se intampla imediat dupa tratamentul de lipoliza?

Zona injectata devine rosie, calda si dureroasa la palpare, aceste modificari mentinandu-se de la cateva ore la cateva zile, in functie si de materialul genetic al fiecaruia dintre noi. In aceasta perioada nu este indicat sa se administreze antiinflamatoare deoarece acestea pot anihila efectul agentului lipolitic.

Cand apar primele rezultate ale lipolizei?

Primele rezultate sunt cuantificabile dupa un interval cuprins intre 5-8 saptamani. Tratamentul poate fi repetat abia dupa 8 saptamani

Care sunt contraindicatiile tratamentului de lipoliza?

Singura contraindicatie care poate aparea este tulburarea grava de coagulare sau o boala grava de piele. Hipercolesterolemia sau bolile grave cardiovasculare sau aterosclerotice sunt contraindicatii relative.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

 
Suna Acum
Directie