Metode de prevenire a aparitiei ridurilor

Tratamente spa corporale: combinatii terapeutice
13 iulie 2017
Tratamente care te pregatesc pentru plaja
13 iulie 2017

Metode de prevenire a aparitiei ridurilor

Ridurile reprezinta pliuri ale pielii care se formeaza datorita actiunii musculaturii situate imediat sub aceasta. Ridurile se formeaza atat la nivelul fetei cat si in alte zone cum ar fi brate, gat, decolteu, inter si inframamar etc, de departe cele mai suparatoare fiind cele cu localizare faciala.

Metodele de prevenire a aparitiei ridurilor au ca numitor comun pastrarea calitatii pielii. Mostenirea genetica are un rol important, dar nu definitoriu. Factorii de mediu si modul de viata sunt determinanti in aparitia ridurilor.

Pielea este cel mai voluminos organ al corpului uman. Este de la sine inteles ca orice stare patologica care afecteaza organismul in totalitate va lasa urme si la nivelul pielii. Rolul esential al acestui organ este de protectie fata de factorii agresivi din exterior (frig, caldura, radiatii, umiditate, substante toxice etc). Tegumentul este oglinda intregului organism. Pielea sanatoasa reflecta o stare generala de sanatate. Expunerea indelungata si necontrolata la oricare dintre factorii de mediu mai sus mentionati deterioreaza calitatea pielii.

Urmatorii factori sunt implicati direct in accelerarea formarii ridurilor:

  • expunerea indelungata la radiatii solare produce deterioarea colagenului din piele si ridarea pronuntata, caracteristica, mai frecventa la persoanele cu tenul foarte deschis la culoare.
  • frigul determina scaderea circulatiei la nivelul tegumentului facial cu inchiderea temporara a vaselor periferice, productie scazuta de sebum, eliminarea toxinelor este incetinita iar pielea se degradeaza.
  • temperaturile crescute cu umiditate scazuta determina deshidratarea organismului si implicit a pielii, productie mai scazuta la nivelul glandelor sudoripare si ridare precoce.
  • curentii de aer afecteaza pielea pentru ca produc practic “uscarea” acesteia. Daca sunt asociate si temperaturile joase efectul negativ este potentat.

Prevenirea aparitiei ridurilor presupune inlaturarea sau diminuarea expunerii la factorii mai sus mentionati, aplicarea de creme cu factor de protectie solara cat mai ridicat, folosirea unor creme grase in perioadele reci si a unor creme superhidratante in perioadele calde, stiut fiind ca in tara noastra clima este uscata, evitarea expunerii la curenti de aer puternici, fie vara, fie iarna. O metoda pe care bunicii nostri o cunosc foarte bine este aplicarea unui prosop ud si fierbinte pe fata, cu efect antirid garantat. Sauna umeda este foarte buna pentru mentinerea gradului de hidratare al pielii.

Regimul de viata si de alimentatie este foarte important. Somnul suficient si de calitate, lipsa stresului de orice fel, alimentatia bogata in lichide si fibre si lipsita de grasimi de origine animala, lipsa fumatului, administrarea in cure de cate doua saptamani, de doua ori pe an, de vitamine antioxidante (vit C, vit E), toate acestea vor intarzia aparitia ridurilor.

Pentru mai multe informatii va stau la dispozitie pe site-ul clinicii Care Zone.

Suna Acum
Directie