Reflexoterapie


Relaxeaza-ti trupul, mintea si sufletul!

Reflexoterapia are un rol important in complexul terapiilor de remodelare corporala. Reflexoterapia reprezinta masajul zonelor reflexogene ale corpului pentru a determina reechilibrarea functionalitatii aparatelor si sistemelor sale. 

Corpul uman prezinta mai multe zone reflexogene, zone in care pot fi accesate practic toate aparatele si sistemele organismului. Fiecare are reprezentatie nervoasa in aceste arii astfel ca stimularea punctelor corespunzatoare fiecarui aparat sau sistem organic va determina raspuns reflex din partea acestuia. Cele mai importante zone reflexogene sunt palmele si talpile, secundare sunt pavilioanele auriculare si zona interna a nasului. 

Prin aplicarea reflexoterapiei putem obtine relaxarea profunda si totala a organismului, inhibarea centrilor foamei cu scaderea consecutiva a consumului de alimente, reechilibrarea metabolica, hormonala si a ritmului somn-veghe disparand astfel insomniile. De asemenea reflexoterapia poate potenta eliminarea de toxine si de apa din tesuturi si are efecte benefice in obtinerea unei stari generale de bine. Reflexoterapia poate “diagnostica” tulburari minime in functionalitatea unor sisteme sau organe atragand astfel atentia asupra necesitatii prezentarii la medic pentru aceste tipuri de patologii.

Reflexoterapia nu este o metoda de tratament in sine, ci doar un adjuvant si o foarte utila metoda de prevenire a instalarii diferilor boli. Este practicata de persoane calificate si antrenate in acest sens. Sunt necesare cure de cate 12-20 de sedinte, zilnic sau cu o frecventa de cel putin 3 ori pe saptamana, sedinte care in general dureaza 30-50 min. 

Dupa primele sedinte de tratament afectiunile existente se exacerbeaza, adica insomniile devin si mai suparatoare, senzatia de foame este foarte puternic, etc. Dupa 5-6 sedinte incep sa se simta primele efecte pozitive, efecte care se stabilizeaza si devin permanente la sfarsitul terapiei. Curele de tratament se pot repeta de 2 ori pe an.


Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!
Suna Acum
Directie