Sunt un barbat in varsta de 55 de ani si doresc sa imbunatatesc aspectul meu

Dupa operatia de implant mamar mi-a aparut un nodul la un san. Ce trebuie sa fac?
12 mai 2018
Ginecomastia
Si barbatii au sani…
15 mai 2018

Sunt un barbat in varsta de 55 de ani si doresc sa imbunatatesc aspectul meu

Sunt un barbat in varsta de 55 de ani si doresc sa imbunatatesc aspectul meu. La corp nu am probleme, fac mult sport si antrenamente pentru diverse grupe musculare. In schimb, fata imi tradeaza varsta. Ce pot sa fac?

Inainte de toate, trebuie sa va spun ca orice pacient beneficiaza de terapii dupa o schema proprie, personalizata. Pentru acest lucru trebuie, fie sa imi trimiteti o fotografie, fie -de dorit- sa veniti la o consultatie. Cu titlul general, va pot da totusi cateva informatii legate de interventiile estetice aplicate pacientilor de sex masculin.

In functie de varsta pacientului, dar si de datele anatomice, predomina interventiile nechirurgicale (injectabile, mezoterapie, laserterapie, etc) sau cele chirurgicale.

Cele mai frecvente interventii chirurgicale pe care le fac la pacientii de sex masculin  sunt rinoplastii, lipoaspiratii, lipofiling, corectia pleoapelor, ale urechilor, cura chirurgicala a ginecomastiei (dezvoltarea in exces ale glandelor mamare la barbati), liftinguri cervicale si/sau faciale, de sprancene, transplant de par.

La pacientii foarte tineri fac de regula interventiile de corectie a nasului, ale urechilor, a ginecomastiei. La cei mai maturi predomina corectiile determinate de accentuarea gradului de ptoza ( cadere) a pielii de la diverse niveluri- blefaroplastii, liftinguri de diverse feluri.

Metodele de „infrumusetare” la barbati sunt aceleasi ca la femei cu amendamentul ca la barbati vorbim mai de graba de metode de rejuvenare si recapatarea prospetimii fara sa efeminam prea mult.

La femei, putem spune ca in cele mai multe cazuri, aplicam si proceduri menite sa accentueze feminitarea si delicatetea trasaturilor faciale sau corporale.

Am avut cereri de feminizare completa faciala, venite din afara tarii, de la pacienti de sex masculin, dar nu le-am dat curs pentru ca, in opinia mea, un astfel de pacient necesita o abordare din mai multe perspective, inclusiv psihiatrice, iar noi nu avem in momentul acesta disponibilitate pentru astfel de transformari radicale.

Aplicam, de asemenea, toate procedurile de medicina estetica si barbatilor, proceduri  menite sa atenueze ridurile, diferitele imperfectiuni faciale, refacerea volumelor acolo unde e nevoie.

Utilizarea toxinei botulinice este de rutina si in cazul barbatilor, doar ca in cazul lor cantitatile difera atat pentru ca musculatura este mai puternica cat si din considerentul ca nu ne dorim sa „stergem” complet ridurile. Cateva riduri restante in anumite localizari confera chipului un plus de masculinitate. Toxina botulinica se utilizeaza cu mare succes si pentru stoparea excesului de transpiratie in zonele axilare, palme, talpi. Injectarea dureaza 5-10 minute iar efectele se pastreaza cateva luni, barbatii gasind-o extrem de utila pe perioada verii.

Utilizarea acidului hialuronic este foarte frecventa si la barbati, localizarea cea mai ceruta fiind la nivelul santurilor dintre nas si gura, la nivelul pometilor si la nivelul cearcanelor. Se mai utilizeaza si pentru volumizarea altor zone cum ar fi gambele, deltoizii, pectoralii sau in sfera genitala unde acidul hialuronic este tot mai des folosit pentru augmentari peniene.

Tratamentele laser incep sa fie printre preferatele barbatilor, mai ales de cand acestea au cunoscut o dezvoltare atat de mare. Laser terapie pt pastrarea calitatii si elasticitatii pielii, pentru inchidera porilor sau pentru indepartarea parului nedorit sunt tot mai cerute.

Epilarea permanenta la barbati este mai putin eficienta decat la femei, pilozitatea fiind dictata intr-o mare masura de bagajul hormonal. Chiar daca nu vom reusi la barbati sa eliminam definitiv parul nedorit, putem obtine totusi o rarire semnificativa, subtiere importanta a firului , rezultate care sunt foarte bine tolerate si multumitoare per ansamblu. Cele mai frecvente zone pe care le epilam permanent  la barbati sunt spatele, ceafa, pieptul, fesele, chiar si barba, in acest ultim caz, aplicam cateva sedinte pentru rarire si subtiere a firului de par, astfel incat barbieritul sa nu mai fie necesar zilnic (chiar si de 2 ori pe zi in unele cazuri) ci la 2-3 zile.

Aplicam tratamente de mezoterapie, masaje postoperatorii sau de intretinere corporala atat barbatilor cat si femeilor, proceduri pe care le aplicam in mod adjuvant interventiilor chirurgicale, pentru a obtine rezultate cat mai bune.

 

Suna Acum
Directie