Tonifiere corporala


Odata cu trecerea anilor pielea sufera mai multe transformari, intre care cea mai deranjanta se pare a fi pierderea tonusului. Tegumentul intregului corp sufera din cauza scaderii cantitatii de elastina si a scaderii cantitatii de colagen, precum si a modificarii structurii acestuia in timp. 

Variatiile masive ale masei corporale, precum si variatiile de mai mica amploare dar dese ale acesteia determina grabirea instalarii acestor fenomene. 

Expunerea intensa si de lunga durata la UV este un alt factor care duce la degradarea colagenului din piele, aceasta imbatranind prematur. Alimentatia nesupravegheata, bogata in grasimi si aditivi alimentari precum si lipsa miscarii fizice duce in timp la pierderea elasticitatii pielii. Destinderea abdomenului caracteristica perioadei de graviditate determina scaderea tonusului pielii de la acest nivel, fibrele structurale ale pielii se pot rupe si apar vergeturile.

Tratamentele pot fi nemedicale si medicale. Masajul tonifian efectuat intr-un ritm sustinut si continuu imbunatateste mult aspectul pielii si previne scaderea turgorului tegumentar.

Masajul endermologic este foarte eficient. Endermologia este unica tehnica de “fitness” al pielii. Acest tip de masaj, ca de altfel orice fel de masaj tonifiant, creste vascularizatia de la nivelul pielii si stimuleaza productia de fibre structurale. Este nevoie de un tratament sustinut, mai multe luni, poate chiar ani, fara sa fie nevoie de a se efectua foarte des. Dupa o cura de tratament intensiv, de 3 ori pe saptamana, de 2-3 luni, este nevoie de doua sedinte lunare de intretinere.

Impachetarile in produse cosmetice active este o alta metoda eficienta de crestere a tonusului pielii. De obicei aceste sedinte sunt precedate de sedinte de peeling-gomaj corporal pentru a obtine o exfoliere intensa, astfel incat produsele active sa patrunda cat mai profund. Lipolizasauna uscata sunt alte metode de revigorare a pielii. Cele mai bune rezultate se obtin prin asocierea mai multor tipuri de tratamente. Combinatiile sunt personalizate si se obtin in functie de caracteristicile si necesitatile fiecarei paciente in parte.

Tratamentele nu sunt dureroase iar durata acestora depinde de gravitatea afectiunilor precum si de varsta pacientelor.

Metodele chirurgicale de tonifiere sunt cele prin care se excizeaza surplusul de piele. Aceste metode se pot aplica la zonele la care este usor de “ascuns” cicatricile postexcizionale. Abdominoplastia reprezinta scoaterea pielii in exces de la nivelul abdomenului, cicatricea rezultanta fiind situata in zona pubiana. Lifting-ul de coapse reprezinta excizia pielii in exces de la nivelul coapselor iar cicatricile sunt ascunse cel mai frecvent in zona inghinala si zona interna a coapselor. Lifting-ul de brate reprezinta  excizia surplusului de piele de la nivelul bratelor iar cicatricile rezultante se ascund in zona axilara si pe fata interna a bratului.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Suna Acum
Directie