Tratamente care te pregatesc pentru plaja

Tratamente spa corporale: combinatii terapeutice
13 iulie 2017
Adevarul despre marirea sanilor: la cat timp dupa nastere se pot pune implanturi cu silicon?
13 iulie 2017

Tratamente care te pregatesc pentru plaja

In majoritatea cazurilor, vacanta de vara inseamna soare, mare, plaja si bikinii. Insa in vacanta pe litoral nu mai putem ascunde micile imperfectiuni, asa cum faceam cu ajutorul hainelor de iarna. Iata care sunt tratamentele estetice la care putem apela pentru a fi mai frumoase vara pe plaja. Tratamentul definitiv al transpiratiei abundente (lipoaspiratia glandelor sudoripare)

Transpiratiile abundente sunt extrem de deranjante pentru cei care au experimentat acest fenomen. Zonele unde transpiratiile pot fi exagerate sunt foarte diverse: axile, palme, spate, talpi etc.

O rezolvare rapida si comoda a acestui neajuns o reprezinta injectarea toxinei botulinice. Efectele se instaleaza in cateva zile iar rezultatele se pastreaza 6 luni.

O metoda radicala de a rezolva aceasta problema o reprezinta lipoaspiratia glandelor sudoripare. Aceste glande sunt situate in profunzimea staturilor pielii. Prin utilizarea unei canule speciale care suctioneaza si chiureteaza in acelasi timp, glandele sudoripare sunt distruse si apoi eliminate in acest mod.

Vindecare locala se face intr-o saptamana. Nu raman semne vizibile ci doar cateva “gaurele” de 1-2 mm in diametru, locurile pe unde a fost introdusa canula.
In perioada imediat urmatoare, de cateva luni, este posibil sa apara mici denivelari la locul lipoaspiratiei, denivelari reprezentate de procesul de cicatrizare care are loc sub tegument. Masarea intensa a zonei rezolva problema in totalitate.

In unele cazuri, dupa 3-4 luni, este nevoie de inca o interventie, parte din glandele restante iti vor tripla activitatea, parte din glandele distruse se vor reactiva. Aceasta este explicatia transpiratiilor abundente recidivante.

In aproximativ 80% din cazuri rezolvarea este definitiva dupa o interventie. Diferenta pana la 95% din cazuri, este nevoie de inca o interventie.
Nu trebuie sa ne temem ca daca vor fi distruse glandele sudoripare dintr-o zona a corpului, toxinele nu mai pot fi eliminate! Foarte multi pacienti sunt ingrijorati de acest aspect. Organismul are multe mecanisme prin care indeparteaza toxinele, altele decat transpiratiile: mictiunea, defecatia, respiratia, descuamarea pielii, etc.
Mai mult decat atat, pielea de pe toata suprafata corpului are glande sudoripare in structura sa, deci ramane posibila in continuare perspiratia si transpiratia, dar in alte zone decat cea operata. Hidratarea intensa a tenului prin mezoterapie

Mezoterapia este cockteilul care te face sa arati tanara pana la adanci batraneti. Tratamentele cosmetice dureroase si care lasa urme multe zile dupa ce ”sesiunea” a luat sfârşit, masajul anticelulitic care se ”soldeaza” de cele mai multe ori cu vanatai, pot fi evitate printr-o metoda folosita si de vedete precum Madonna.

De ce toata lumea iubeste mezoterapia? Pentru ca este cu adevarat o minune a frumusetii si tineretii vesnice. Repara o gama foarte larga de probleme ale pielii, de la riduri până la celulita, cu efort minim, dureri cat intepatura de tantar, iar urmarile sunt aproape nesemnificative. Mezoterapia, care in acest moment este una dintre cele mai revolutionare metode de tratament, presupune utilizarea unor microinjectii in tegumet, iar cele mai moderne aparate folosesc chiar radiofrecventa. Mai exact, dispozitivul schimba polaritatea la nivelul pielii astfel ca substantele active patrund in profunzime. In cazul mezoterapiei care utilizeaza radiofrecventa (prin electrodermoporatie), procedura este chiar reconfortanta, constand intr-un masaj bland cu ajutorul unei piese de mana.

”Avantajul de netagaduit pe care il ofera acest tip de tratament consta in faptul ca astfel pot fi introdusi in tegument pana la 50 de substante, agenti de hidratare, detoxifiere, lipoliza, vitamine, minerale etc., in functie de patologia fiecaruia. Formula finala nu este fixa, fiecare medic avand libertatea de a decide ingredientele. Printre afectiunile pe care mezoterapia le trateaza se numara imbatranirea pielii prin promovarea formarii de colagen si elastina in piele, celulita, hiperpigmentarea pielii, alopecia, deshidratarea şi altele”, explica specialistii clinicii CAREZONE din Bucuresti.
Important e ca mezoterapia se face si pentru intretinere nu doar pentru a trata o afectiune sau alta! Daca natura ne-a inzestrat cu gene bune asta nu inseamna ca vom avea parte de piele intinsa sau picioare fara celulita pana la 50 de ani. Astfel, preventia este mult mai importanta decat tratarea, iar mezoterapia mentine frumusetea si tinerea pentru mai mult timp.
Pentru efecte vizibile sunt necesare mai multe sedinte la intervale de cateva zile sau chiar saptamani. O sedinta de tratament poate varia ca timp intre 30 min.- 2h, in functie de suprafata pe care se doreste tratamentul. Rezultate vizibile incep sa apara dupa 2-8 sedinte, in functie de afectiunea tratata. Cura intensiva de tratamente impotriva celulitei

Cea mai importanta terapie impotriva celulitei o constituie endermologia. Endermologia este un procedeu fizical de remodelare corporala care consta in utilizarea unei tehnici de masaj mecanizat, vacuumat. Aceasta tehnica a fost imaginata si dezvoltata in urma cu mai bine de 20 de ani, in Franta, de catre Louis-Paul Guitay (LPG®) unde a fost initial folosita pentru tratarea cicatricilor post combustionale care, astfel deveneau mai elastice si mai subtiri.

Tratamentul propriu-zis trebuie sa contina 10-20 de sedinte de endermologie. O sedinta dureaza 35-45 de minute iar frecventa acestora, cel putin la inceputul tratamentului, trebuie sa fie de 2-3 pe saptamana.
Fiecare sedinta trebuie sa se compuna din doua parti esentiale si anume:
masajul intregului corp sau asa-zisul “masaj de incalzire”;
masajul terapeutic propriu-zis, axat pe zonele cu probleme.
Aceste doua secventa ale fiecarei sedinta de endermologie pot fi distincte sau se pot interpatrunde.
Masajul de incalzire se efectueaza pe tot corpul, consta in aplicarea catorva tehnici usoare de endermologie cu rol de stimulare medie a circulatiei sanguine si limfatice. Este incorect sa se aplice masajul endermologic doar pe anumite zone ale corpului. Stimularea circulatorie trebuie sa fie totala astfel incat activarea sanguina cu rol de hranire, oxigenare si depurare sa fie integrala.

Masajul terapeutic propriu-zis cuprinde manevre speciale cu rol de modelare si redistributie. Intr-o sedinta de tratament trebuie tratata doar o zona cu probleme (coapse, fese, abdomen etc). Programul de tratament de maxim 20 de sedinte trebuie urmat de sedintele lunare de intretinere “a la long”.

Centrele de tratament care au deja experienta va pot pune la dispozitie programe complexe de remodelare. Experienta este importanta si in acest domeniu, la fel ca in oricare altul; tehnica ca atare are limitele ei dar jongland cu frecventa si durata sedintelor de tratament, precum si cu celelalte programe disponibile incorporate de obicei in acelasi aparat cum ar fi programul impotriva pielii cazute, a adipozitatilor localizate, de drenaj limfatic, de masaj de relaxare sau de tonifiere, putem obtine rezultate foarte bune.Endermologia in mainele unui terapeut experimentat are o valoare de necontestat in lupta impotriva celulitei.

Alte utilizari ale endermologiei:
cea mai buna metoda anticelulitica;
este unica metoda de “fitness al pielii;
drenaj limfatic;
lifting facial nechirurgical;
modelarea cicatricilor imature;
masajul endermologic asociat lipoaspiratiei si altor interventii de chirurgie estetica.
Rezultatele bune nu sunt date numai de aparatură ci şi de corecta lor utilizare, calitatea trainingului personalului fiind de importanta majora. Este cu siguranţă necesar un diagnostic clinic precis pentru cea mai bună abordare terapeutică în orice patologie. Pentru acest lucru este util sa consultati un medic.
Metoda este un complement natural al lipoplastiei şi chirurgiei plastice şi estetice, permiţând în primul rând repoziţionarea ţesutului adipos restructurând ţesuturile şi în al doilea rând diminuarea complicaţiilor cauzate de intervenţia în sine. Chiar şi în cazul degenerărilor tisulare pot apărea rezultate foarte bune.
Suna Acum
Directie