Adina Alberts CareZone operatie
10 reguli de aur dupa operatii
18 aprilie 2018
cum scapam de foliculita
Cum scapam de foliculita de pe picioare?
7 mai 2018

Tratamente estetice inainte de nunta

Care Zone tratamente estetice inainte de nunta

Tratamente estetice inainte de nunta (care, pentru ce, cu cat timp inainte etc)

1.Mezoterapia pt ten si corp cu PRP- cu 2 luni inainte.

Mezoterapia reprezinta una dintre metodele revolutionare de tratament, ce presupune utilizarea unor microinjectii in tegumet. Se pot introduce astfel diverse cocktailuri de hidratare si improspatare sau PRP ( plasma dvs proprie).

Sunt necesare mai multe sedinte la intervale de cateva zile sau chiar saptamanii. Prin mezoterapie putem trata afectiuni dintre cele mai diverse:

– imbatranirea pielii
– celulita
– hiperpigmentarea pielii
– alopecia
– deshidratarea etc.

O sedinta de tratament poate varia ca timp intre 30 min.- 2h, in functie de suprafata pe care se doreste tratamentul. Sedintele nu sunt dureroase. In cazul mezoterapiei prin injectare (seringa sau pistol) se percep mici intepaturi suportabile chiar si de catre cele mai sensibile persoane. In cazul mezoterapiei prin electrodermoporatie, procedura este chiar reconfortanta, constand intr-un masaj bland cu ajutorul unei piese de mana.

2.Improspatarea buzelor, corectia cearcanelor si a ridurilor superficial– cu 3 saptamani inainte.

Gelurile injectabile pot fi folosite pentru atenuarea aspectului ridurilor profunde mai ales, si a santurilor nazolabiale (dintre nas si gura). Acestea sunt produse cu mai multe densitati, cele mai putin dense fiind ideale pentru “umplerea” ridurilor. Gelurile pot fi cu efect temporar, de cateva luni sau cu efect de lunga durata, cativa ani, cele din urma avand un usor risc de efecte adverse locale (iritatii, neuniformitati, inflamatii)

Toxina botulinica este un produs care se injecteaza la nivelul musculaturii faciale si determina o relaxare a acesteia pentru o perioada cuprinsa intre 4 si 6 luni. Efectul este temporar, musculatura isi reia treptat activitatea revenind exact la stadiul initial. Este important momentul inceperii acestui tip de tratament. Momentul in care apar primele riduri, care nu mai dispar la aplicarea metodelor nemedicale de tratament, este oportun pentru a incepe aceasta terapie. Metoda este practic lipsita de riscuri, cantitatea de toxina botulinica continuta in acest ser fiind extrem de mica.

Cearcanele se atenueaza utilizand acidul hialuronic, iar hiperpigmentarea de la acest nivel se trateaza prin peelinguri chimice sau laser.

Buzele pot fi augmentate folosind injectia de acid hialuronic, sau pot fid oar rehidratate utilizand mezoterapia.

3.Lipoliza corporala- cu 2 luni inainte.

Prin aceasta metoda se intelege injectarea in staturile de grasime, fie din hipoderm fie mai adanc, a unor substante care distrug membrana celulelor grase. Grasimea se lichefiaza si este absorbita treptat de organism.

Sunt mai multe substante care produc lipoliza, asa numitii agenti de lipoliza. Acestea au actiune similara detergentilor, emulsionand grasimile din depozite.

Fosfatidilcolina este cel mai larg folosita. Este obtinuta de obicei din extract de soia si se mai numeste si lecitina. Fosfatidilcolina este cunoscuta pentru rolul benefic pe care il are asupra capacitatii de memorare. Totodata este folosita in medicina cardiovasculara, impreuna cu alte substante, utilizare bazata tocmai pe proprietatea de a liza grasimile, cu efect antiaterosclerotic si de scaderea a colesterolului sanguin. Exista si alti agenti de emulsionare eficienti. Deoxicolina este unul dintre acestia si se pare ca ar avea o actiune chiar superioara fosfatidilcolinei in sensul ca efectul acesteia este de mai lunga durata si mai intens.

Agentii de lichefiere se combina de obicei cu alte substante care au rol de facilitare a absorbtiei lipidelor emulsionate si de intensificare a actiunii agentului principal. Au aparut astfel diverse combinatii de substante, cocktail-uri lipolitice care se comercializeaza ca atare.

4.Epilarea permanenta– cu 6 luni inainte.

Pilozitatea in exces este o problema comuna atat femeilor cat si barbatilor si poate fi rezolvata in zilele nostre folosind metode permanente.

Epilarea prin fototerapie are avantajul ca poate trata toate tipurile de fire de par, de la blond la negru, putand fi aplicat pe orice tip de piele, de la cea neagra la cea alb sidefie, evitand astfel orice forma de arsura. Numarul de sedinte de epilare pentru pilozitatea corpului este in jur de 5-6, la interval de 4-5 saptamani. Odata cu disparitia firelor de par se rezolva si problema foliculitei atat de suparatoare mai ales in zona bikini si pe gambe unde firul de par de obicei este mai gros.

Fototerapia pentru epilare consta in utilizarea energiei unui fascicul luminos pentru a distruge definitiv foliculul pilos prin ardere. Concret, se aplica pe piele un  impuls luminos, energia acestuia este captata de firul de par care este mai inchis la culoare ca pielea, si ghidat catre radacina acestuia pe care o arde. La o trecere pe suprafata de tratat toate radacinile firelor de par vor fi arse si vor cadea in cateva zile, lasand suprafata complet fara par. La 2-3 saptamani distanta  parul care nu a fost distrus definitiv va incepe sa creasca din nou; acesta este momentul cel mai bun pentru o noua sedinta de tratament.

De retinut :

  • Poate fi epilat parul de pe orice zona a corpului
  • Numarul de sedinte difera in functie de zona
  • Este interzisa expunerea la UV pe toata perioada tratamentului.

Beneficii colaterale :

  • Dispare foliculita, este cea mai eficienta metoda de tratament
  • Este stopat fenomenul de dezvoltare a parului in grosimea pielii
  • Ameliorarea dramatica a hidrosadenitei recurente (infectiile glandelor sudoripare mai aleslul axilelor)
  • Pe masura ce firele de par dispar, se atenueaza pana la disparitie si hiperpigmentatia perifoliculara datorata minitraumatisme repetate (smulgerea firelor de par)
  • Efect pozitiv in tratarea comedoanelor
Suna Acum
Directie