Ziua nuntii este ziua in care toti ochii urmaresc mireasa. Pentru ca nunta fiecareia dintre noi este momentul in care trebuie sa fie cea mai frumoasa, iata la ce tratamente estetice trebuie sa apelam, pentru ce si cu cat timp inainte.
Mezoterapia reprezinta una dintre metodele revolutionare de tratament, ce presupune utilizarea unor microinjectii in tegumet. Mai nou, aparatele moderne de mezoterapie utilizeaza radiofrecventa care schimba polaritatea la nivelul pielii astfel ca substantele active patrund in profunzime. Prin mezoterapie pot fi introdusi in tegument agenti de hidratare, detoxifiere, lipoliza, vitamine, minerale etc., in functie de patologia fiecaruia dintre noi.
Sunt necesare mai multe sedinte la intervale de cateva zile sau chiar saptamanii. Prin mezoterapie putem trata afectiuni dintre cele mai diverse:
O sedinta de tratament poate varia ca timp intre 30 min.- 2h, in functie de suprafata pe care se doreste tratamentul. Sedintele nu sunt dureroase. In cazul mezoterapiei prin injectare (seringa sau pistol) se percep mici intepaturi suportabile chiar si de catre cele mai sensibile persoane. In cazul mezoterapiei prin electrodermoporatie, procedura este chiar reconfortanta, constand intr-un masaj bland cu ajutorul unei piese de mana. Printre contraindicatii se numara doar cateva afectiuni ca bolile de piele, bolile cronice grave sau hipersensibilitate, diabet zaharat neechilibrat, boli autoimune, sarcina. In cazul mezoterapiei prin electroporatie se adauga ca si contraindicatii: implantul metalic, pace-maker.Ca si efecte adverse, local pot aparea semne de inflamatie, dar care dureaza de obicei cateva ore. Nu exista riscul transmiterii de boli! Acest tratament respecta si cele mai viguroase reguli de igiena. Aceasta metoda nu reprezinta niciun risc deoarece se practica in conditii de sterilitate, intr-un cabinet medical, de catre personalul calificat. Rezultate vizibile incep sa apara dupa 4-8 sedinte, in functie de afectiunea tratata.
Gelurile injectabile pot fi folosite pentru atenuarea aspectului ridurilor profunde mai ales, si a santurilor nazolabiale (dintre nas si gura). Acestea sunt produse cu mai multe densitati, cele mai putin dense fiind ideale pentru “umplerea” ridurilor. Gelurile pot fi cu efect temporar, de cateva luni sau cu efect de lunga durata, cativa ani, cele din urma avand un usor risc de efecte adverse locale (iritatii, neuniformitati, inflamatii)
Toxina botulinica este un produs care se injecteaza la nivelul musculaturii faciale si determina o relaxare a acesteia pentru o perioada cuprinsa intre 4 si 6 luni. Efectul este temporar, musculatura isi reia treptat activitatea revenind exact la stadiul initial. Este important momentul inceperii acestui tip de tratament. Momentul in care apar primele riduri, care nu mai dispar la aplicarea metodelor nemedicale de tratament, este oportun pentru a incepe aceasta terapie. Metoda este practic lipsita de riscuri, cantitatea de toxina botulinica continuta in acest ser fiind extrem de mica.
Cearcanele se atenueaza utilizand acidul hialuronic, iar hiperpigmentarea de la acest nivel se trateaza prin peelinguri chimice sau laser.
Buzele pot fi augmentate folosind injectia de acid hialuronic, sau pot fid oar rehidratate utilizand mezoterapia.
Prin aceasta metoda se intelege injectarea in staturile de grasime, fie din hipoderm fie mai adanc, a unor substante care distrug membrana celulelor grase. Grasimea se lichefiaza si este absorbita treptat de organism.
Tehnica este foarte noua. Exista tari in care aceste substante sunt interzise pentru ca se presupune ca sunt nocive. Studii recente arata ca lipoliza este totusi o metoda sigura, eficienta, ieftina si la indemana tuturor.
Sunt mai multe substante care produc lipoliza, asa numitii agenti de lipoliza. Acestea au actiune similara detergentilor, emulsionand grasimile din depozite.
Fosfatidilcolina este cel mai larg folosita. Este obtinuta de obicei din extract de soia si se mai numeste si lecitina. Fosfatidilcolina este cunoscuta pentru rolul benefic pe care il are asupra capacitatii de memorare. Totodata este folosita in medicina cardiovasculara, impreuna cu alte substante, utilizare bazata tocmai pe proprietatea de a liza grasimile, cu efect antiaterosclerotic si de scaderea a colesterolului sanguin. Exista si alti agenti de emulsionare eficienti. Deoxicolina este unul dintre acestia si se pare ca ar avea o actiune chiar superioara fosfatidilcolinei in sensul ca efectul acesteia este de mai lunga durata si mai intens.
Agentii de lichefiere se combina de obicei cu alte substante care au rol de facilitare a absorbtiei lipidelor emulsionate si de intensificare a actiunii agentului principal. Au aparut astfel diverse combinatii de substante, cocktail-uri lipolitice care se comercializeaza ca atare.
Pilozitatea in exces este o problema comuna atat femeilor cat si barbatilor si poate fi rezolvata in zilele nostre folosind metode permanente.
Epilarea prin fototerapie are avantajul ca poate trata toate tipurile de fire de par, de la blond la negru, putand fi aplicat pe orice tip de piele, de la cea neagra la cea alb sidefie, evitand astfel orice forma de arsura. Numarul de sedinte de epilare pentru pilozitatea corpului este in jur de 5-6, la interval de 4-5 saptamani. Odata cu disparitia firelor de par se rezolva si problema foliculitei atat de suparatoare mai ales in zona bikini si pe gambe unde firul de par de obicei este mai gros.
Fototerapia pentru epilare consta in utilizarea energiei unui fascicul luminos pentru a distruge definitiv foliculul pilos prin ardere. Concret, se aplica pe piele un impuls luminos, energia acestuia este captata de firul de par care este mai inchis la culoare ca pielea, si ghidat catre radacina acestuia pe care o arde. La o trecere pe suprafata de tratat toate radacinile firelor de par vor fi arse si vor cadea in cateva zile, lasand suprafata complet fara par. La 2-3 saptamani distanta parul care nu a fost distrus definitiv va incepe sa creasca din nou; acesta este momentul cel mai bun pentru o noua sedinta de tratament.
De retinut :
Beneficii colaterale :
Pentru mai multe informatii ma puteti contacta pe site-ul clinicii Care Zone!