Astazi va propun ca parte a seriei “Tratamente estetice pentru femei de cariera” sa discutam despre dermografie.
Tatuajul medical (sau micropigmentarea sau implantul dermic sau dermografia) reprezinta una dintre cele mai moderne si eficiente metode de tratament neconventional pentru:
Practic orice modificare de culoare aparuta pe piele poate fi estompata prin aceasta tehnica. De un succes real se bucura recolorarea cicatricilor post chirurgie estetica si mai ales a celor de la nivelul sanilor care survin dupa interventiile de marire sau micsorare de sani. De asemenea si repigmentarea cicatricilor depigmentate postcombustionale da rezultate bune atunci cand sunt mature si fara denivelari sesizabile.
Aplicatiile sunt numeroase si in domeniul esteticii faciale si corporale: conturul buzelor, definirea sprancenelor, conturul ochilor, toate sunt posibile, in conditii de sterilitate absoluta, cu ace si substante de unica folosinta si cu anestezie locala eficienta. Pot fi redefinite sprancenele atunci cand se doreste schimbarea formei lor, pot fi accentuate ca pilozitate in cazul in care exista un deficit in acest sens. Poate fi schimbata culoarea lor.
Pentru conturul ochilor se pot obtine linii de machiaj speciale sau pot fi corectare diferite neajunsuri la nivelul genelor. Sunt folosite mai multe nuante de pigment si prin “jocuri de umbre” pot fi obtinute rezultate uimitoare.
Buzele pot fi de asemenea puse in evidenta fie prin culoare fie prin contur fie prin “senzatia” de volum. Cele mai spectaculoase rezultate se obtin atunci cand tehnica se combina cu marirea de volum prin injectarea gelurilor speciale de volum.
Tatuajul medical are, de asemenea, rezultate suprinzator de bune la persoanele cu alopecii (chelie) in devenire. Atunci cand parul se rareste si este culoare inchisa pielea capului devine foarte vizibila si este extrem de inestetic, mai ales la femei. O solutie de rezolvare acestei probleme o constituie tatuajul semipermanent cu ajutorul caruia se “coloreaza” intr-o anumita masura scalpul.
Tatuaje diferite ca forma si marime devin accesibile pentru toata lumea chiar si pentru cei mai conservatori dintre noi, datorita durabilitatii semipermanente a acestora. Avem mai mult curaj astfel sa ne desenam diferite tatuaje pe diferite parti ale corpului, atunci cand stim ca ele nu sunt pentru totdeauna si mai ales cand stim ca sunt efectuate in cabinete medicale sub stricta supraveghere a unui medic, unde contactarea unor boli este imposibila.
In general, o singura sedinta este suficienta, pacientul urmand sa fie chemat la un interval de 3 saptamani de la data efectuarii tratamentului, pentru o evaluare si eventual retus. Adesea este nevoie de o ajustare a intensitatii sau nuantei alese. Pigmentul se introduce cu ajutorul unui ac special intre epiderm si dermului. Avand grija ca aplicarea acestuia sa fie uniforma. O sedinta de tatuaj costa intre 200-300 de euro.
Pentru mai multe informatii ma puteti contacta pe forumul Care Zone, prin formularul de contact al clinicii Care Zone sau la numarul de telefon +40 744 338 757. (Adina Alberts)