Cele mai eficiente metode de prevenire si tratare a vaselor sparte (telangiectazii)
19 februarie 2018
Marea majoritate dintre noi ne confruntam cu problema cearcanelor inestetice.
19 februarie 2018

Vergeturi dupa nastere

Multe femei, care tocmai au devenit mame, se confrunta cu pielea cazuta si vergeturi multiple pe abdomen. Iata ce trebuie facut pentru a scapa de aceste neajunsuri cat mai curand.

 Din punct de vedere al beneficiilor si rezultatelor estetice care pot fi obtinute la tinerele mamici, perioada de dupa nastere se imparte in :

-perioada postpartum imediata ( 0-6 luni)
-perioada postpartum medie ( 6-12 luni)
-perioada postpartum intarziata (dupa 12 luni)

Aceasta clasificare ne ajuta sa intelegem ce tratamente putem aplica functie de cat de mult timp a trecut de la nastere, si care sunt procedurile care nu mai au efect daca a trecut mai mult de 1 an de cand am nascut.

Daca va confuntati cu aceasat problema si sunteti in primele 6 luni postpartum, atunci sansele de a va reface integral sunt foarte mari.

Daca alaptati, atunci veti da jos usor kg acumulate in timpul nasterii. Nu uitati sa faceti masaje corporale de minum 2 ori pe saptamana. Pe masura ce slabiti, pielea trebuie sa fie stimulata prin astfel de masaje, ca sa se tonifice si sa-si recapete elasticitatea si tonusul. Puteti folosi si un aparat de masaj vacuumat pe care il puteti gasi in comert. Sau sa va adresati clinicilor de specialitate pentru masaje performante.

Este recomandat sa purtati un corset abdominal care sa va ajute sa va reveniti mai usor in zona taliei.

Sunt indicate contractii izometrice pentru musculatura abdominala ca sa se refaca si sa se tonifice mai repede, cu permisiunea medicului obstetrician.

De asemenea puteti apela la tehnici de laser terapie pt pielea laxa, total inofensive pt dvs si bebelusul dvs. Cate o sedinta la 2 saptamani , macar 4 sedinte in total ar fi idealul.

Pt vergeturi, exista un tratament injectabil care va “vindeca” vergetura aproape in totalitate, cu conditia ca aceasta vergetura sa fie “tanara”, adica proaspat formata. Cum recunoastem o vergetura tanara? Este simplu. Aceasta este rosie. Daca avem pe corp vergeturi albe, acelea sunt mature iar solutia injectabila are efecte limitate in cazul lor.

Daca au trecut deja 6 luni de la nastere si dvs va confruntati in continuare cu kg in plus, piele cazuta si vergeturi, atunci este urgent sa va adresati clinicilor de specialitate. Cu ajutorul specialistilor, sansele dvs de a va reveni dupa nastere sunt inca bune.

Daca a trecut mai mult de 1 an de la nastere si nu ati slabit inca, sa stiti ca va fi greu sa va mai reveniti. Veti ramane pentru totdeauna cu cateva kg in exces, iar pielea va pastra pentru totdeauna semnele sarcinii, fie prin prezenta vergeturilor, fie datorita laxitatii exagerate.

 

Suna Acum
Directie